Hlavní obsah

Nekonečný zápas přepsal historii. Lidi v noci odcházeli domů, kdy se nakonec rozhodlo?

Přišla vám nedělní rozhodující bitva předkola play off české extraligy mezi hokejisty Vítkovic a Plzní, v jejíž 95. minutě poslal Západočechy do čtvrtfinále David Stach, nesmírně dramatická? Pak to byl jen slabý odvar toho, co se v nedělním večeru resp. pondělní noci odehrálo v norském Hamaru. Týmy Storhamaru a Sapsborgu se historicky nejdelším hokejovým zápasem zapsaly do historie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih rekordně dlouhého hokejového utkáníVideo: sntv

 
Článek

První buly pátého čtvrtfinálového utkání bylo vhozeno v neděli v 18 hodin a nejenže vítěze neurčila základní hrací doba, ale ani sedm dodatečných dvacetiminutových prodloužení. Až v tom osmém rozhodl o výhře domácích 2:1 po 217 minutách a 14 vteřinách hry útočník Joakim Jensen.

Utkání, v němž domácí vyhráli na střely v poměru 95:93, tak skončilo až ve 2:32 v noci, tedy po více než osmi a půl hodinách. „Je nemožné to popsat. Museli byste být přímo tady a zažít to, abyste pochopili, co se vlastně stalo," kroutil hlavou kouč Lenny Eriksson, jehož Sapsborg tak v sérii prohrává 2:3 na zápasy.

Podle oficiálních údajů duel navštívilo 5526 fanoušků, až do konce jich ale na stadiónu zůstala jen zhruba tisícovka. Norská média uvádějí, že domácí si k zahnání hladu během zápasu objednali do kabiny pizzu a těstoviny, hosté na stadiónu vykoupili stánek s občerstvením. Komentátoři pak spočítali, že rolbař strávil upravováním ledu tři hodiny.

V Česku drží rekord duel Budějovic s Vítkovicemi

Norská nejvyšší soutěž tak posunula rekord nejdelšího zápasu hokejových dějin o více než čtyřicet minut. Dosud ho držel Montreal s Detroitem. Rudá křídla v semifinále play off NHL v březnu roku 1936 vyhrála 1:0 gólem ze 176. minuty a 30. vteřiny.

V české extralize patří rekord Vítkovicím a Českým Budějovicím. Ostravané triumfovali před čtyřmi lety v předkole play off na jihu Čech 3:2 ve třetím prodloužení díky gólu Petera Húževky v čase 113:51.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice