Hlavní obsah

Za likvidační zákrok vyfasoval sparťan stopku na tři zápasy

Praha

Nečekanou pauzu v bojích o hokejový titul v nejvyšší soutěži si vybral sparťanský obránce Richard Nedomlel. Od disciplinární komise hokejové extraligy vyfasoval zákaz startu ve třech zápasech za faul na Jozefa Kováčika z Brna, který se stal v pondělním utkání play-off mezi těmito týmy.

Likvidační zákrok na Kováčika? Od hráče nesmysl, štvalo KalouseVideo: Sport.cz

 
Článek

Co se přesně stalo? Návrat z trestné lavice a likvidační zákrok. Nedomlel poslal záludným úderem zezadu na hlavu k ledu Kováčika, který se následně svíjel v bolestech a na pomoc mu musel přijít lékař.

Po pár hodinách se tímto faulem zabýval předseda disciplinární komise ELH Karel Holý a v úterý ráno sdělil verdikt. Vynucená stopka na tři utkání.

Videozáznam zákroku na Kováčika najdete zde.

Po prostudování videozáznamu shledal, že zákrok byl veden ve vysoké nájezdové rychlosti na protihráče, který nebyl v držení kotouče, a to zezadu, zcela mimo jeho zorný úhel. Nedomlel zasáhl protihráče levou paží do oblasti zad a do oblasti hlavy a krku, přičemž z dostupných záběrů není možné s vyloučením jakýchkoli pochybností určit, zda byl zásah do oblasti hlavy a krku primární," zaslal vyjádření Holého tiskový mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund.

"Vůbec nevím, jak se to stalo. Ztratili jsme puk v rohu hřiště, couval jsem a všechno co vím, je, že jsem dostal úder do hlavy. Věděl jsem, že (Nedomlel) bude skákat z trestné lavice, ale ten úder jsem vůbec nečekal. Kdyby ano, tak by zákrok tak otřesně nevypadal," říkal po zápase Kováčik.

Resumé obdržel také David Štich z Mladé Boleslavi po utkání v neděli s Chomutovem. Dostal od disciplinární komise za pokus o fyzický střet s rozhodčím trest na tři zápasy a pokutu 15 tisíc korun.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice