Hlavní obsah

Růžička a zase Růžička. Kouč Pirátů plaší vzpomínky, šest let staré zklamání nechce dopustit

Chomutov

Je historicky posledním koučem, jehož týmu v hokejové extralize nestačilo v sérii play off vedení 3:1 na zápasy. Před šesti lety dělila Vladimíra Růžičku na střídačce Slavie od postupu do finále jediná výhra, jenže té se nedočkal a s Třincem vypadl. Nyní trenér mistrů světa z roku 2010 šéfuje Chomutovu a Piráti právě nad Oceláři znovu vedou ve čtvrtfinále soutěže 3:1 na zápasy. A Růžička věří, že tentokrát už se historie opakovat nebude.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér hokejistů Chomutova Vladimír Růžička

Článek

„Samozřejmě mi ta vzpomínka ještě proběhne hlavou," přiznává Růžička. „Sérii můžete mít dobře rozehranou, ale vím, že ji může ovlivnit každičká chybička," uvědomuje si.

Loni Piráty premiérově dovedl do čtvrtfinále, kde ve čtyřech zápasech vypadli s pozdějším mistrem z Liberce. Nyní je Chomutov blízko, aby své maximum v dějinách samostatné české extraligy ještě posunul.

„Jsme nadšení, jak nám to jde, vždyť na postup do semifinále máme hned tři pokusy. Pro celý Chomutov je to něco nového a fakt si to všichni užíváme," říká třiapadesátiletý trenér, jenž v minulosti dovedl Slavii ke dvěma mistrovským titulům.

Růžička: Únava se začíná kupit

Chomutov se obdivuhodně zvedl v předkole play off, kdy dokázal otočit stav 0:2 na zápasy proti Mladé Boleslavi. A nyní ho dělí jediný bod od vyřazení Třince. A to Piráti odehráli za posledních čtrnáct dnů už devět utkání!

„Přijde mi, jakoby nám velké množství zápasů vyhovovalo. Ale únava už se začíná kupit. Tak uvidíme, snad to dotáhneme, na postup máme tři zápasy," doufá Růžička.

„Kluci hrají neskutečně, musím před nimi smeknout klobouk, co všechno vydrží. Zatím na nich vůbec není vidět, že jsme hráli náročné předkolo. A to kolikrát ke konci zápasů stáhneme hru i na dvě lajny," říká Růžička, jenž však ví, že poslední krok bývá nejtěžší.

„V euforii rozhodně nejsme. Třinec je strašně silné mužstvo, dokázali to už v základní části, kdy skončili jen pár bodů za Libercem. Máme před nimi pořád velký respekt," uzavírá.

Reklama

Související témata: