Hlavní obsah

Už je to život nebo smrt, říká před pátým soubojem s Chomutovem třinecký Krajíček

Třinec

Do nezáviděníhodné situace se po třetí porážce s Chomutovem dostali třinečtí Oceláři. Nyní musí vyhrát tři utkání v řadě, jinak pro ně sezóna skončí. A to by bylo pro ambiciózní klub po loňském vyřazení v předkole play off se Zlínem opět velké zklamání. „Na tohle nemyslíme, naopak víme, že i ze stavu 1:3 se dá postoupit. Povedlo se nám to v mistrovské sezóně proti Slavii, kde jsme po druhé třetině šestého semifinálového utkání prohrávali už 1:3 a přesto jsme do finále postoupili,“ vzpomíná člen mistrovského týmu ze sezóny 2010/2011 Erik Hrňa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třinecký útočník Erik Hrňa oslavuje gól.

Článek

Velký obrat a následné vítězství ve finále nad Vítkovicemi ze současného kádru pamatují ještě brankář Peter Hamerlík, obránci Josef Hrabal s Lukášem Krajíčkem a útočníci Martin Růžička a Martin Adamský. „Bylo to proti stejnému trenérovi, Slavie hrála podobný hokej. Je to dobrá zkušenost. Je nás v kabině několik, kteří jsme to zažili a budeme se snažit říct klukům v kabině říct, že to není ztracené," přidává vzpomínku obránce Krajíček, který před šesti lety zahájil semifinálový obrat. „Vystřelil jsem od modré čáry, trefilo to útočníka a skončilo to v bráně. Pak dal Martin Růžička gól někde z rohu, Venca Varaďa se popral a to nás nakoplo. Najednou jsme měli sílu. Když za tím půjdeme všichni na sto procent, tak se to otočit dá," říká Krajíček.

Série mezi Třincem a Chomutovem je možná až nečekaně vyrovnaná. Už třikrát v řadě se rozhodovala v prodloužení. Dvakrát v nich uspěli Piráti, jednou Oceláři. „Tlak bude zase větší, protože to bude život nebo smrt. Zbraně neskládáme, máme před sebou dalších šedesát možná osmdesát minut. Může rozhodnout jeden gól, jedna situace. V hokeji ale není nic nemožné, dokud série není dohraná, je to otevřené," myslí si Krajíček.

V kabině Třince sedí podle beka se zkušenostmi z NHL i KHL stejně kvalitní hráči, jako v mistrovské sezóně před šesti lety, a to může rozhodnout. „Odehráli jsme dvě kvalitní utkání v Chomutově a potřebujeme jen trochu více štěstí. Série je těžká, ale myslím si, že bychom měli mít více sil, protože oni odehráli více utkání, než my," připomíná Krajíček, že se Chomutov probojoval do čtvrtfinále po pětizápasové bitvě s Mladou Boleslaví v předkole play off .

Série se přesunula podruhé na led Třince, kde byli zatím úspěšnější Piráti. Pokud se jim podaří ve Werk Aréně vyhrát potřetí v řadě, postoupí do semifinále. Páté utkání začíná dnes v 17:20 hodin.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice