Hlavní obsah

Kýhos v Třinci skončil. Nahradí ho Varaďa?

Třinec

Předčasný konec ve čtvrtfinále s Chomutovem i následná kritika na adresu vedení klubu se podepsaly na předčasném konci trenéra Vladimír Kýhos na lavičce Třince. Jeho místo by mohl převzít bývalý hráč Třince a aktuálně trenér reprezentační osmnáctky, která se chystá na světový šampionát na Slovensko, Václav Varaďa. To ale klub zatím nepotvrdil.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Trenér Vladimír Kýhos v Třinci skončil.

Článek

„Aktuálně uvažujeme nad čtyřmi variantami. S některými vytipovanými adepty už proběhla i první jednání. Osobně bych si přál, abychom jméno nového kouče zveřejnili nejpozději se začátkem letní přípravy. Ta by měla začít podle původního plánu 2. května," řekl manažer Ocelářů Třinec Jan Peterek.

Trenér Kýhos přišel do Třince před touto sezónou s cílem vybojovat mistrovský titul. „Přiznám se, že vyřazení ve čtvrtfinále bylo pro mě obrovským zklamáním. Následně jsem připravil pro vedení klubu hodnotící zprávu o uplynulé sezoně a na společné, a chtěl bych zdůraznit kultivované schůzce, jsme došli po vzájemné dohodě k závěru, že se naše cesty rozejdou," dodal Vladimír Kýhos.

Krátce po vyřazení přitom měl chuť v Třinci pokračovat. Smlouvu v Třinci měl ještě na jeden rok. „Chuť mám, proč bych neměl? Hokej dělám rád," prohlašoval Kýhos. „Sezónu rozhodla kauza Polanský. Dost mě taky zaskočilo odvolání manažera Marka. S Pavlem jsem do toho boje šel, znám ho. Nebylo to dost šťastné, za tím si stojím. To se trošku podepsalo na našich výkonech," podepisoval si ortel Kýhos.

„I přes druhé místo po základní části a zajištění účasti v příštím ročníku Ligy Mistrů, je výsledek v play off s tak silným týmem, jaký jsme měli, brán jako velké zklamání," zdůvodňoval rozvázání spolupráce prezident klubu Ján Moder.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články