Hlavní obsah

Sparta hlásí další změnu! Sportovním manažerem bude bývalý útočník Broš

Praha

Hokejová Sparta hlásí změnu v realizačním týmu. Novým sportovním manažerem týmu byl dnes jmenován bývalý dlouholetý útočník pražského celku Michal Broš. Mistr světa z roku 2000 nahradí ve funkci Jiřího Kalouse, který ji zastával souběžně s rolí trenéra, v níž pokračuje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

V roce 2012 převzal Michal Broš jako kapitán Sparty Prezidentský pohár pro nejlepší mužstvo základní části extraligy.

Článek

"Je to pro mě velká motivace a výzva, protože Sparta mi během let, která jsem tu strávil, přirostla k srdci. Jsem rád, že jsem tu zpátky, a na novou práci se moc těším," uvedl jednačtyřicetiletý Broš k návratu do klubu, s nímž dvakrát získal extraligový titul.

Na další dvě domácí zlata dosáhl olomoucký rodák se Vsetínem. Během působení ve Finsku přidal další dva tituly s Kärpätem Oulu. Ve Spartě byl Broš dlouho jednou z nepostradatelných opor a stal se i kapitánem. Aktivní kariéru ukončil po ročníku 2014/15 po dvou sezónách v Mladé Boleslavi.

Sportovního manažera dělal v posledních dvou letech v Kralupech nad Vltavou, které hrají krajskou soutěž. Zároveň je Broš mládežnickým trenérem v Letňanech a také zastává post asistenta trenéra u reprezentace do 16 let, který vede Jaroslav Nedvěd. Ten se vrátil do Sparty nedávno a vytvoří s Kalousem trenérskou dvojici.

Pražanům nevyšlo play off, v němž coby obhájci stříbra vypadli již ve čtvrtfinále s Kometou Brno, s kterou prohráli hladce 0:4 na zápasy.

Reklama

Související témata: