Hlavní obsah

Nesmíme se už vidět, jak zvedáme pohár, říká autor vítězné branky Kvapil

Liberec

Z prodloužení druhého finálového zápasu hokejové extraligy na libereckém ledě uplynuly čtyři minuty a sedmnáct vteřin, když brněnský útočník Marek Kvapil přebruslil dva bránící domácí hráče a přesnou trefou zajistil Kometě druhou výhru v sérii.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu Marek Kvapil (vlevo) a Tomáš Bartejs z Brna.

Článek
Fotogalerie

„Sahali mě tam dvěma hokejkami po puku, takže jsem ho jen poslal do kříže na branku a gólmanovi to prošlo kolem ruky do sítě," popisoval Kvapil, jenž z pravého kruhu zamířil přesně na druhou tyč a pomohla mu i nešťastná teč bránícího Šimka.

Brno třikrát vedlo, Liberec však pokaždé vyrovnal. „Rozhodně taková situace nepotěší, ale tušili jsme, že to může být s domácími ještě těžší než v prvním zápase. Ztráta vedení s každým zacloumá, ale právě takové okamžiky zase ukazují jeho vnitřní sílu, že se vždycky zvedne a za žádných okolností to nevzdá. Prostě jsme tu druhou výhru zaslouženě vydřeli, také proto, že jsme si věřili," přemítal Kvapil, jehož gól dostal brněnský tým už do poloviny cesty za titulem.

Na mistrovskou trofej Kometa čeká od roku 1966. „Nesmíme si myslet, že je hotovo, ale málokdo asi čekal, že si povezeme do Brna vedení 2:0 na zápasy," líčil 32letý útočník. Kometa zopakovala v Liberci stejné pokoření domácích jako proti Spartě ve čtvrtfinále, kdy také v prvním zápase smazala dvougólový náskok soupeře a druhý rozhodla v prodloužení.

Hokej chce nyní trochu pustit z hlavy

„Nějaké podobnosti nemá cenu hledat. Play off přináší různé věci a ještě není prostor pro euforii, i když doma se nám hraje lépe než venku i díky tomu, jakou diváckou podporu tam máme. Musím ale složit poklonu našim fanouškům, kteří přijeli do Liberce, byli hodně slyšet," mínil Kvapil.

Považuje za nutné před úterním pokračováním série na brněnském ledě trochu pustit hokej z hlavy. „Není to úplně snadné, ale jde to. Každý má nějaký svůj recept, obecně platí pořádně regenerovat a dobře se vyspat i najíst," uvažoval útočník, který přišel do Komety loni v létě z KHL, aby si naplnil sen o domácím titulu.

Finále hrál už před sedmi lety s Vítkovicemi, ale tehdy zůstal na straně poražených. „Bude to pro nás teď hodně i o hlavě, nesmíme se už vidět, jak zvedáme pohár. Pořád musíme hrát s pokorou, ale šlapat. Bude to i v dalších zápasech fyzicky hodně náročný hokej, ale my se cítíme dobře a máme hodně sil," přiznal Kvapil, jenž by podle ruských médií měl příští sezónu odehrát za Chabarovsk. Dokud ale není boj o český titul dokončen, tak svoji hokejovou budoucnost nechce vůbec komentovat.

Reklama

Související témata: