Hlavní obsah

Trenér Tygrů je v New Yorku, přesto vicemistr začal přípravu. Šestnácti statečným velí asistent

Liberec

Zatím bez trenéra Filipa Pešána, který je na stáži v New Yorku, zahájili hokejisté Liberce v pondělí letní přípravu na další sezónu. Tým momentálně vede asistent Karel Mlejnek. „K dispozici mám momentálně šestnáct hráčů," sdělil po prvním tréninku v areálu domácí Home Credit Areny.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Asistent trenéra libereckých hokejistů Karel Mlejnek

Článek

V kádru vám chybí šest opor z vicemistrovské sezóny - brankář Lašák (návrat na Slovensko), kapitán Radivojevič (Dukla Trenčín), obránci Šimek (San Jose v NHL), Vitásek (Örebro), útočník Valský (Mladá Boleslav) a Svačina (konec hostování z Třince). V jakém složení jste se sešli?

Ještě tu nejsou hráči, se kterými dál počítáme. Slovenští reprezentanti Jánošík a Bližňák dostali volno po návratu z mistrovství světa a připojí se později. Zkušení obránci Ševc a Mojžíš mají individuální letní přípravu. Sešlo se nám šestnáct hráčů. Z nováčků jen útočník Jašek z Třince, přičemž brankář Stezka ještě chytá v Americe a dorazí později.

Asi bude třeba získat další hráče. Věříte v doplnění kádru?

To je v kompetenci trenéra a sportovního manažera Filipa Pešána, který na tom pracuje. Loví posily všude, nejen teď v zámoří. Potřebovali bychom především útočníka s pravým držením hole.

Bílí Tygři začali přípravu o týden dříve než loni po mistrovské sezóně. Co vás k tomu vedlo?

Tehdy hrál Liberec vítězné finále na šest zápasů se Spartou, letos jsme prohráli s Kometou Brno 0:4 a sezóna skončila relativně brzy.

Hledíte i přes citelné oslabení mužstva do přípravy a do další sezóny s odhodláním?

Dáme větší šanci mladým hráčům, kteří mohou vnést kvalitu a mají naši důvěru. Nejspíš 6. června půjdeme na led na mezicyklus a po dovolené se sejdeme znovu 10. července.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články