Hlavní obsah

Litvínov ulovil do branky vousáče se 180 zápasy v extralize

Litvínov

Po roční odmlce se vrací do hokejové extraligy brankář Pavel Kantor. Naposledy působil v prvoligovém Prostějově a nyní se stal se posilou Vervy Litvínov. „Jsem rád, že se přestup dotáhl do konce. V extralize už mám něco odchytáno a doufám, že se dobře připravím na novou sezónu,“ řekl Kantor v rozhovoru pro Sport.cz

Foto: Josef Pešout

Hokejový Litvínov získal posilu do branky, v klubu bude působit Pavel Kantor.

Článek

Z Litvínova odešel brankář Jaroslav Janus do Slovanu Bratislava v KHL. A klub hledal náhradu. Co předcházelo vašemu příchodu do severočeského klubu?

Po minulé sezóně jsem byl v kontaktu s trenérem litvínovských brankářů Zdeňkem Orctem. Pak se můj příchod začal řešit i s generálním manažerem panem Kyselou. Nastoupil jsem už do letní přípravy. Jsem rád, že tady mohu být.

Už víte, jakou byste měl mít pozici v hráčském kádru?

Asi se očekává, že vytvoříme brankářskou dvojici s Michaelem Petráskem, aby se na nás mohl tým spolehnout.

Cítíte zodpovědnost, že byste měl nahradit Januse?

Mám odchytáno v extralize na sto osmdesát zápasů. Věřím, že se pod vedením Zdeňka Orcta dokážeme s Michaelem Petráskem připravit a zvládneme svoje úkoly. Vím, že odešli obránci Pavlík a Pavelka, ale Standa Dietz je výborná náhrada. Přišel i Lukáš Doudera z Třince a možná dorazí i další posily. Těžko říci jména a kolik jich bude, ale příští sezóny bych se nebál.

Litvínov není pro vás zdaleka první extraligovou štací.

Extraligu jsem začal chytat v Českých Budějovicích, pak jsem byl dva roky v Hradci Králové, potom ve Vítkovicích a loni jsem působil v prvoligovém Prostějově.

Jak hodnotíte svoje předešlé působení v extralize ve Vítkovicích?

Trenérsky tým vedli Ladislav Svozil s Jakubem Petrem. Byli jsme tam tři a pak i čtyři brankáři po příchodu Patrika Bartošáka. Ještě Dolejš se Šindelářem. Kádr se musel zredukovat, protože jsme s Patrikem Bartošákem měli nejvyšší smlouvu.

Co vám dalo působení v Prostějově?

Některé týmy z popředí tabulky WSM Ligy byly kvalitní, spodek už je horší. Ale zachytal jsem si hodně a je lepší mít čtyřicet zápasů v první lize než deset v extralize.

Jak vnímáte Litvínov z pohledu české extraligy?

Je mistrem z roku 2015 a tudíž zavedenou hokejovou značkou. Většinou hrál dobře, ale občas hůř. To se nedá nic dělat. Celkově ale mám Litvínov zafixovaný v tom směru, že předvádí ofenzivnější hokej se silnými přesilovkami. Doufám, že tomu tak bude i v příští sezóně. V letní přípravě děláme stejné prvky jako hráči v poli, ale jednou týdně máme i speciální cviky s trenérem brankářů Zdeňkem Orctem. Je to náročné, protože všechno slouží k tomu, abychom byli kondičně připraveni po příchodu na led.

Reklama

Související témata: