Hlavní obsah

Eratovi se v Brně líbí. O motivaci má postaráno, je jí Jihlava

Brno

Jeho oznámení vyvolalo mezi fanoušky brněnských hokejistů obrovské nadšení. Útočník Martin Erat, který hned ve své první sezóně po návratu do české extraligy vybojoval s Kometou titul, bude i u pokusu o obhajobu prvenství.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Erat a Kometa Brno, toto spojení bude platit i v nadcházející sezóně.

Článek

„Já jsem žádné velké dilema, zda v Brně pokračovat, ani neměl. Jen jsem nechtěl učinit v dubnu při oslavách titulu v euforii nějaké unáhlené rozhodnutí. Proto jsem se dohodl s šéfem a koučem Komety Liborem Zábranským, že si vezmu několik týdnů volna a během dovolené na Floridě se rozmyslím. Mně i rodině se ale v Brně líbí. Baví mě pomáhat s výchovou mladých spoluhráčů, a tak nebylo co řešit. Navíc máme teprve dvanáctý titul, což je nastejno s Jihlavou. Potřebujeme tudíž získat další, abychom Duklu předběhli," usmívá se pětatřicetiletý Erat.

U příležitosti podpisu nové smlouvy se v Brně pobavil se spoluhráči v kabině. „Cítím, že už jsou nažhavení na příští sezónu," vypozoroval. Potěšilo ho, že se kádr mužstva příliš nezměnil. „Mám radost, že budeme pokračovat takřka ve stejném složení," svěřil se. Jeho parťák z elitní útočné formace Marek Kvapil ovšem zmizel v Rusku. „Odvedl v minulé sezóně obrovský kus práce. Určitě ho však budeme mít kým nahradit," je si Erat jistý.

Nechce předjímat, zda po jeho boku bude dál nastupovat i v nadcházejícím extraligovém ročníku brněnský supertalent Martin Nečas. „Chystám se zavítat na draft do Chicaga. Určitě mu po něm budu mít k čemu blahopřát. A o Martinově nejbližším osudu rozhodne klub, který si ho vybere. To už nebude věcí Komety," myslí si.

Ke spoluhráčům se připojí za šest týdnů

Erat se chystá k brněnským spoluhráčům připojit za šest týdnů. „Už řadu roků se přes léto připravuju individuálně. Nejvíc na golfu," prozradil. Netuší, co má čekat od startu v Lize mistrů, do níž se Kometa ziskem titulu kvalifikovala. „S ostrými zápasy v srpnu nemám zkušenost. Utkání se silnými skandinávskými soupeři nás však mohou obohatit," je přesvědčený.

Ještě než z Ameriky přicestoval do Brna prodloužit kontrakt, užil si semifinálové a finálové zápasy Nashvillu ve Stanleyově poháru. „Fandil jsem mu, vždyť jsem tam působil. Atmosféra ve městě byla úžasná, škoda jen, že místní hokejisté nedotáhli skvělou sezónu až do vítězné tečky," mrzí trochu Erata, který v minulosti odehrál v zámořské NHL víc než 900 střetnutí.

Reklama

Související témata: