Hlavní obsah

Hokejisté Pardubic jako první startují přípravu na ledě

Hokejisté Pardubic jako první extraligový tým zahájí přípravu na ledě na nový ročník. Po pěti dnech v domácím prostředí čeká Moeller dvoutýdenní soustředění v Šumperku. Během zápasových testů absolvuje devátý tým uplynulého ročníku na konci srpna i Tatranský pohár v Popradu, na začátku září bude pro Moeller generálkou na extraligu turnaj ve finské Raumě.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Pardubičtí navážou po dovolené na devítitýdenní letní přípravu, na začátek přichystal kouč Miloš Říha s asistentem Pavlem Rohlíkem nový model přípravy. "Dnes večer začínáme na ledě. Jedna část týmu půjde do posilovny a druhé na led, potom si to vymění," řekl ČTK Říha, nástupce Vladimíra Bezdíčka a Petra Hemského. "Takto budeme večer trénovat i další čtyři dny, bude to taková předpříprava na soustředění v Šumperku, kde hráče čeká náročnější práce. Program začne v sedm ráno a skončí okolo deváté večer," dodal.

První přípravný zápas odehrají Pardubice ve čtvrtek 27. července v Šumperku proti tamnímu druholigovému týmu. V dalším týdnu se Moeller utká v rámci soustředění ještě s kazašským mistrem Kazachmys Karaganda a prvoligovou Mladou Boleslaví. Na domácím ledě v Duhové Areně se představí 14. srpna proti bývalému Říhovu klubu Chimiku Mytišči. Vedle turnajů v Poradu a finské Raumě se Moeller představí v Hradci Králové, Znojmu a Českých Budějovicích, o jednom zápasu ještě jedná. Do extraligy vstoupí v pátek 8. září v domácím prostředí proti Vsetínu.

V kádru Pardubic oproti uplynulé neúspěšné sezoně nejsou útočníci Michal Mikeska (Ufa), Tomaž Razingar s Lubomírem Korhoněm (oba Třinec), Ladislav Lubina (Chrudim) či obránce Petr Mudroch (Karlovy Vary). Zpět na výsluní mají loňskému mistrovi pomoci vedle kouče Říhy i čtyři posily - beci Martin Čech (naposledy Ufa), Aleš Píša (Chimik Moskevská oblast) a útočníci Dušan Andrašovský (Plzeň) se Zdeňkem Ondřejem (Znojmo).

Přehled přípravných zápasů Pardubic:
čtvrtek 27. července
Šumperk - Pardubice (16:00, Šumperk),
pondělí 31. července
Pardubice - Kazachmys Karaganda (Šumperk),
čtvrtek 3. srpna
Pardubice - Mladá Boleslav (17:00, Šumperk),
úterý 8. srpna:
Hradec Králové - Pardubice (18:00),
pondělí 14. srpna
Pardubice - Chimik Mytišči,
čtvrtek 17. srpna
Znojmo - Pardubice,
Tatranský pohár v Popradu (24.- 26. srpna),
České Budějovice - Pardubice (29.8, 17:00),
pátek 1. září
Pardubice - Blues Espoo (turnaj v Raumě),
sobota 2. září
Pardubice - Lukko Rauma nebo Assät Pori (turnaj v Raumě).

Reklama

Související témata: