Hlavní obsah

Mistrovská Sparta zahájila přípravu na ledě

PRAHA

Hokejisté mistrovské Sparty ve čtvrtek začali s přípravou na ledě na nový ročník extraligy. Hráči si při hodinu a půl trvající dopolední přípravě především otestovali výzbroj, stejně tak si budou zvykat po dovolené na ledě i v pátek. Příjemná teplota v hale jim přijde při současných tropických vedrech vhod.

Foto: čtk

Radost hokejistů Sparty

Článek

Od pondělka začne tým kouče Františka Výborného trénovat naplno a zapojí se i nová brankářská posila Dušan Salfický a obránce Jiří Vykoukal.

"Od pondělka začneme s dvou- až třífázovou přípravou. Od dalšího týdne se nám už do toho přidají i přípravné zápasy, kterých bychom měli odehrát okolo deseti. Vyvrcholením bude kvalitně obsazený turnaj na začátku září v Salcburku," řekl ČTK sparťanský trenér František Výborný, jehož tým čeká v nadcházejícím ročníku vedle snahy o obhajobu titulu v extralize v lednu i turnaj mistrů Super Six v Petrohradu.

Sparťané po třítýdenní dovolené naváží na přípravu na suchu, kterou v červnu absolvovali dva týdny v Řecku a další dva v Praze. Tu vynechal Vykoukal, který se dával po problémech s kolenem zdravotně do pořádku doma v Olomouci, a měl domluvený až pozdější pondělní nástup do přípravy stejně jako Salfický, jenž se vrací z dovolené v zámoří.

Bříza vítal hráče už jako manažer

V holešovické hale se objevily kromě Salfického všechny sparťanské posily - navrátilec ze Ženevy Jan Hlaváč, Ladislav Benýšek (naposledy Leksand), Karel Hromas (Everett/WHL), Jaroslav Mrázek (Toronto St. Michael´s Majors/OHL), Martin Podlešák (San Antonio/AHL) i gólman Petr Přikryl (Karlovy Vary). V brance se objevil i Tomáš Duba, který se bude se Spartou připravovat, než zamíří do Finska, kde bude oblékat dres TPS Turku.

Naopak dosavadní gólmanská opora Petr Bříza už přivítala hráče po dovolené v roli generálního manažera. Kádr, který vybojoval titul, opustil i kapitán Martin Chabada (Lulea), druhý brankář Marek Schwarz (St. Louis), obránce Milan Toman (České Budějovice) a útočníci Pavel Kašpařík (Zlín), Martin Růžička (Znojmo), Josef Straka (Lukko Rauma) a Martin Špaňhel (Frederikshavn).

Na začátku přípravy sparťané přesídlili ve T-Mobile Areně do šatny, kterou jinak využívají hostující týmy. Jejich kabina totiž ještě prochází rekonstrukcí, která jim nabídne prostornější a luxusnější prostory, v nichž nebude chybět například ani rehabilitační linka.

Přehled přípravných zápasů:
čtvrtek 3. srpna: České Budějovice - Sparta Praha (17:00),
čtvrtek 10. srpna: Sparta Praha - Liberec (17:00),
čtvrtek 17. srpna: Sparta Praha - Chimik Mytišči (11:00),
úterý 22. srpna: Sparta Praha - Třinec (17:00),
pátek 25. srpna: Sparta Praha - České Budějovice (12:00),
úterý 29. srpna: Ústí nad Labem - Sparta Praha (17:00),
pátek 1. září: Skelleftea AIK - Sparta Praha (14:30, turnaj v Salcburku),
sobota 2. září: Curych - Sparta Praha (14:30, turnaj v Salcburku).

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice