Hlavní obsah

Nová role? Teď už mě rozhodčí nemohou odhánět, usmívá se liberecký kapitán

Liberec

Čeká ho specifický ročník. Obránce Martin Ševc má v hokejové kariéře za sebou hodně, získal mistrovské tituly s Färjestadem, Skellefteou, Plzní a Libercem. Oplývá vůdčími schopnostmi, přesto kapitánem mužstva nikdy nebyl. Zcela novou zkušenost zažije až letos v dresu Bílých Tygrů.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Ševc na srazu hokejové reprezentace

Článek

„Céčko jsem neměl ani v mládežnických týmech, co si tak vybavuji," vzpomíná ostřílený bek. „Touto pozicí se však nic nemění. Na každou sezónu se těším stejně. Parta nám tady zůstala a víme, za čím jdeme," ujišťuje Ševc, jenž 23. září oslaví už šestatřicáté narozeniny.

Větší odpovědnost ale díky nové funkci pociťuje. „Určitě. Jen škoda, že mě zatím mladší hráči moc neposlouchají a dělají si, co chtějí. Snad to do začátku extraligy ještě vylepšíme," culí se při pohledu na útočníka Dominika Lakatoše, který se během rozhovoru k novému lídrovi liberecké kabiny na chvíli přimotal a pokoušel se ho rozhodit a rozesmát.

Kladenský odchovanec se netají tím, že role kapitána je pro něj ctí. Spoluhráče nechce zklamat, zvyšovat hlas více než v předešlých sezónách však v šatně nebude. I na ledě chce krotit emoce. Občasnou prostořekost k rozhodčím totiž odnášel zbytečnými osobními tresty. „Jiný už asi nebudu, ale rozhodně se umírním, abych neoslaboval tým, protože pak se to může otočit proti celému mužstvu," uvědomuje si Ševc, pro něhož kapitánské céčko znamená při komunikaci s arbitry jistou výhodu.

Hru měnit nebudou

„Už mě nemohou od sebe odhánět a v nějakých situacích se budou muset se mnou bavit. Nechci však být za každou cenu negativní. Jedině dobře, když spolu budeme dobře vycházet," přeje si Ševc, jemuž jeho předchůdci nasadili vysokou laťku. Poslední kapitán Branko Radivojevič dovedl podještědský celek k extraligovému stříbru, Jan Výtisk dokonce k Masarykově poháru pro mistry.

Zkušený zadák věří, že Severočeši na minulé úspěchy navážou, i když kádr opustily opory - Šimek, Vitásek, Radivojevič nebo Lašák. „Tým máme dobrý. Někteří starší hráči se vracejí domů. K tomu přišli někteří mladší. A myslím, že jsou dostatečně dobří na to, aby díry zacelili," říká Ševc, jenž v Liberci vyrukuje do své třetí sezóny.

"S příchodem (kouče) Filipa Pešána se tady něco nastartovalo. První rok jsme měli asi víc individualit, teď je to více o týmovosti. Možná se přidají nějaké nové prvky, ale na hře měnit nic nebudeme," uzavřel.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice