Hlavní obsah

Sparta - Jihlava 4:3Sparta udolala nováčka a i podruhé v sezóně vyhrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Reichenberg 1 : 0
13. Anděl 1 : 1
30. Žálčik 1 : 2
40. Kumstát 2 : 2
48. Kalina 3 : 2
54. Forman 4 : 2
56. Jiránek 4 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté pražské Sparty zdolali ve druhém kole extraligy Jihlavu 4:3 a i podruhé v sezóně naplno bodovali. V 54. minutě vstřelil vítěznou branku Miroslav Forman. Sparta navázala na páteční výhru v Pardubicích 3:2, Dukla po domácím vítězství nad Mladou Boleslaví 4:3 v prodloužení vyšla naprázdno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Robert Říčka ze Sparty Praha (uprostřed) a hokejisté Jihlavy Radek Hubáček (vlevo) a Anatolij Protasenja.

Článek

Sparta se dočkala z první velké šance zápasu vedení. Ve čtvrté minutě našel Hlinka z rohu mezi kruhy Reichenberga a norský útočník ve svém druhém utkání v české extralize vstřelil premiérovou branku. Dukla se pak ubránila při Protasenjově vyloučení i při Hlinkově trestu, při kterém trefil Zámorský od modré čáry levou tyč.

Ve 13. minutě se radovala Jihlava z vyrovnání. Šidlíkova střela se odrazila od zadního mantinelu přímo k Andělovi, který u pravé tyče snadno trefil odrytý prostor a také ve druhém vystoupení v nejvyšší soutěži dal gól.

Dukla na přelomu první a druhé třetiny přečkala i třetí oslabení a pak samá také ohrožovala Aittokallia. Na druhé straně zkoušeli štěstí Kudrna, Reichenberg a Zámorský. Prosadila se ale Jihlava. Ve 30. minutě nejdříve Hlinka zamířil do horní tyče a v pokračující akci po Hlinkově střele úspěšně dorážel Žálčík.

Sparta se následně ubránila při Mikušově vyloučení a ve 34. minutě neuspěl při snaze vyrovnat proti Škarkovi zblízka Vrána. Při pobytu Zámorského na trestné lavici mohl zvýšit Protasenja. Škarek si potom poradil s pokusy Kudrny a Zámorského. Pražané vyrovnali 50 sekund před druhou pauzou, kdy se prosadil po Klimkově akci v brankovišti Kumstát.

V úvodu závěrečné části byla sice mírně střelecky aktivnější Jihlava, ale ve 48. minutě se dostala do vedení Sparta. Kalina napřáhl za levým kruhem a na bližší tyč překonal Škarka. Za šest minut zvýšil Forman, který se dostal za obranu a vyzrál na sedmnáctiletého jihlavského gólmana. Ten v minulé sezoně debutoval v extralize v dresu Sparty.

Za 132 sekund ale Dukla vývoj zdramatizovala, když se šikovně uvolnil Jiránek a z levého kruhu prostřelil Aittokallia na lapačku. Těsný náskok ale favorit při Pechově vyloučení i při závěrečné power play Jihlavy udržel.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Dukla Jihlava 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. Reichenberg (J. Hlinka, Tomáš Dvořák), 40. Kumstát (Klimek), 48. Kalina (T. Pavelka, Rousek), 54. Forman (Klimek, Aittokallio) - 13. Anděl (Šidlík, Ulrych), 30. Žálčík (M. Hlinka), 56. Jiránek (De la Rose). Rozhodčí: Bejček, Pražák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 6418.
Sparta Praha: Aittokallio - Zámorský, Tomáš Dvořák, T. Pavelka, Kalina, Nedomlel, J. Mikuš - Reichenberg, P. Vrána, J. Hlinka - Forman, Klimek, Říčka - A. Kudrna, Pech, Kumstát - Saponari, Černoch, Uher - od 41. navíc Rousek. Trenéři: Kalous a J. Nedvěd.
Jihlava: Škarek - De la Rose, Suchánek, Šidlík, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Kajínek, Ulrych - Macík, Skořepa, Jiránek - Čachotský, F. Seman, Rys - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Protasenja, R. Hubáček, Váňa. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín