Hlavní obsah

Kometa září dál! Rozjetá Plzeň srazila Bílé Tygry, trápení Litvínova pokračuje

mm, škvSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté brněnské Komety ve 12. kole Tipsport extraligy potvrdili vedení vysokým vítězstvím 5:0 nad Olomoucí. Stabilní formu má také Plzeň, která v repríze posledního čtvrtfinále play off jasně přehrála vicemistra z Liberce 5:1 a dál stíhá úřadující šampióny. V dalších pátečních zápasech zvítězil Hradec Králové v Jihlavě 2:0, Pardubice otočily doma duel s Třincem (2:1), Vítkovice rozstřílely poslední Litvínov 7:3, Zlín veze tři body z ledu Chomutova (4:1) a Sparta udolala Mladou Boleslav 3:2.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Milan Gulaš z Plzně se raduje z gólu v duelu s Libercem.

Článek
Fotogalerie

Brněnská Kometa je v laufu! V tradičně vyprodané DRFG Areně přivítala neoblíbeného soupeře z Olomouce, jemuž podlehla třikrát za sebou, dnes ale neměli Hanáci šanci. Odvážejí si pětigólový příděl a sami se nezmohli ani na čestný úspěch. Mistři protáhli svoji šňůru vítězství už na sedm zápasů!

Až do dvanáctého zápasu čekal na první gól v sezóně Richard Jarůšek. Ostřílený královéhradecký forvard se dočkal se až v pátek v souboji s Jihlavou, trefil se hned dvakrát a rozhodl o výhře svých barev. Čisté konto udržel Patrik Rybár. Mountfield tak naplno bodoval počtvrté za sebou a v tabulce se bodově dotáhl na čtvrtý Chomutov.

Poslední Litvínov se dál trápí, do Vítkovic si přijel pro devátou prohru v řadě! Domácím k vysoké výhře 7:3 pomohli zejména Tybor s Kolouchem, kteří si připsali po dvou trefách. Po pátém inkasovaném gólu přenechal Kantor svoje místo v brance severočeského celku Petráskovi, ale ani ten vítkovické střelce na uzdě neudržel. Sedmý gól vítězů vstřelil Dej dokonce v oslabení.

Kubalíkův pátek třináctého

Litvínov ani v sedmém utkání na ledě soupeřů v této sezóně nebodoval a stejně je na tom i finalista minulého ročníku z Liberce. Rozjetá Plzeň ovšem doma body nerozdává a Bílé Tygry o tom záhy přesvědčila, domácí Moravčík otevřel skóre už ve 42. sekundě zápasu a účet podtrhl stylově 13. gólem v sezóně v pátek 13. kanonýr Dominik Kubalík. Liberec se propadl na předposlední místo v tabulce.

To aréna chomutovských Pirátů dávno není nedobytnou tvrzí, svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky padli doma počtvrté v řadě! Tentokrát je o body obral Zlín především díky střeleckému příspěvku lotyšských bratří Robertse a Rihardse Bukartsových a výkonu brankáře Kašíka, který kryl 34 střel domácích.

Sparťané v úterý přerušili sérii tří zápasů bez bodu a proč nepřidat další výhru, když se jim proti Mladé Boleslavi tradičně daří? Nakonec Bruslařský klub zdolali poosmé za sebou, ale na výhru se natrápili. Ve 48. minutě rozhodl obránce Juraj Mikuš.

Třinec v předešlých vzájemných zápasech s Pardubicemi bodoval šestkrát za sebou, tentokrát ale odjíždí z města perníku s prázdnou. Oceláři sice vedli, ale Dynamo dvěma zásahy v prostřední části hry vývoj utkání otočilo a doma slaví teprve druhou výhru v sezóně.

Hokejová Tipsport extraliga - 12. kolo:
Chomutov - Zlín 1:4
Branky: 9. Tomica - 16. Valenta, 19. Roberts Bukarts, 27. Rihards Bukarts, 60. J. Ondráček
Jihlava - Hradec Králové 0:2
Branky: 29. a 58. Jarůšek
Vítkovice - Litvínov 7:3
Branky: 10. a 37. Kolouch, 19. a 27. Tybor, 5. Lev, 31. Hudeček, 55. Dej - 29. J. Doležal, 35. F. Lukeš, 59. M. Hanzl
Plzeň - Liberec 5:1
Branky: 1. Moravčík, 4. Stach, 10. Gulaš, 35. Kracík, 55. D. Kubalík - 7. Ševc
Pardubice - Třinec 2:1
Branky: 30. Starý, 38. Wishart - 25. Krajíček
Brno - Olomouc 5:0
Branky: 6. Barinka, 12. V. Němec, 19. Vincour, 52. Haščák, 57. Horký
Sparta - Mladá Boleslav 3:2
Branky: 24. T. Pavelka, 45. A. Kudrna, 48. J. Mikuš - 33. T. Knotek, 47. Valský

Reklama