Hlavní obsah

Potřebujeme posílit, zjistil trenér Jelínek po příchodu do Motoru České Budějovice

České Budějovice

Vítězný start do nového angažmá zažil hokejový trenér Marian Jelínek. Převzal tým Motoru České Budějovice v první lize po odvolaném Antonínu Stavjaňovi a Jihočeši vyhráli v pondělí v Litoměřicích 3:2. Kouč, který v minulosti stál na střídačkách Sparty, Plzně, Liberce, Mladé Boleslavi i české reprezentace, se pokusí přivést budějovický celek do extraligy. „Víme, že potřebujeme posílit,“ nastínil Jelínek záměry v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Trenér Motoru České Budějovice Marián Jelínek.

Článek

Byl jste zvyklý na extraligu a nyní jste si budějovickou premiéru odbýval na litoměřickém stadiónu. Jak jste to vnímal?

Když jsme sem přijížděli, oživily se mi vzpomínky na zdejší zimáček, kde jsem už byl společně s koučem Františkem Výborným s tehdejší prvoligovou Mladou Boleslaví. Mám dojem, že tenkrát Litoměřice trénoval Jirka Doležal. Současné litoměřické mužstvo je propojeno s reprezentační dvacítkou a juniorskými výběry. Odtud se určitě tři body vozit často nebudou, takže jsme rádi za vítězství.

V extraligové Mladé Boleslavi jste skončil na postu asistenta nedlouho před závěrem minulé sezóny. Co pro váz znamenal půlrok bez hokeje?

Naštěstí nejsem jenom trenér. Mám plno činností, odpočinul jsem si a taky učil na vysoké škole. Takže jsem se nenudil. A kdyby tomu tak bylo, chovám papoušky.

Sledoval jste dál extraligu?

Jasně. Za tu dobu v soutěži znáte hráče, volají vám maséři z bývalých klubů. Ligu nelze nesledovat.

Zvažoval jste dlouho budějovickou nabídku?

Dali jsme si čtyřiadvacet hodin na rozmyšlenou. Poradil jsem se s manželkou, jak se to dělává. Řekla „běž", tak, jsem šel. Jsem Jihočech, pocházím z Českého Krumlova, Motor České Budějovice je pojem. I první liga je kvalitní. A když je hokej o lidech, tak vás práce baví.

Dostal jste za cíl postup do extraligy.

S majiteli se o tom bavíme a všichni víme, že potřebujeme posílit.

Hledíte i na extraligové soupisky?

Týmy hráče nabízejí, ale s tím, že je chtějí v lednu zpátky. Na tuto hru nemůžeme jít.

Reklama

Související témata: