Hlavní obsah

Litvínov - Sparta 4:3Litvínov porazil gólem v poslední minutě Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Jánský 1 : 0
10. Saponari 1 : 1
29. Ihnacak 2 : 1
31. Klimek 2 : 2
33. Kubát 3 : 2
37. Forman 3 : 3
60. Hübl 4 : 3
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili v 17. kole extraligy Spartu 4:3 a po šesti týdnech tak naplno bodovali. O osmé domácí výhře Severočechů nad Pražany v řadě rozhodl v čase 59:03 útočník Viktor Hübl. Sparta tak prohrála potřetí za sebou, Litvínov bodoval popáté v řadě.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zleva litvínovský Michal Trávníček a Richard Nedomlel ze Sparty.

Článek

parta se na severu Čech představila ještě bez obránce Zbyňka Michálka, do sestavy se však vrátil uzdravený Černoch. Úvod zápasu patřil domácím, kteří Pražany přehrávali a brankář Honzík si připisoval jeden zákrok za druhým. V šesté minutě se Verva dostala i do vedení, když Jánský využil Lukešovu přihrávku.

Až poté se Sparta probudila a začala i útočit. A vcelku rychle se jí podařilo i vyrovnat, když chybu v litvínovské rozehrávce využil po Smejkalově přihrávce zpoza branky Saponari. Americký útočník si tak připsal premiérovou trefu v dresu Pražanů.

Poté se na ledě dlouho nic zajímavého nedělo, oba celky nevyužily úvodní přesilovky, Petrásek s Honzíkem byli pozorní. Nerozhodný stav se změnil až ve 29. minutě, kdy se prosadil pohotový Ihnacak a připsal si třetí gól ve třetím zápase za Litvínov.

Sparta však rychle odpověděla, když dorážející Klimek vyrovnal. Vzápětí však byl vyloučen Pech a Severočeši se opět dostali do vedení, když Kubátovi stačilo k brance 11 sekund přesilové hry. Ani tentokrát však Litvínovu náskok dlouho nevydržel. Forman po Pechově přihrávce srovnal na 3:3.

Na přelomu druhé a třetí třetiny domácí nevyužili dvě početní výhody, stejně jako se proti bránící čtveřici poté neprosadili hosté. Posunout Vervu opět do vedení mohli Jurčík, Ihnacák nebo Jánský, nikdo z nich však Honzíka překonat nedokázal.

Petrásek si poté poradil s nebezpečným pokusem Pavelky. Severočeši, kteří v předešlých čtyřech zápasech hráli vždy i prodloužení, se však tlačili za výhrou a nakonec se jim podařilo rozhodnout. Honzíka překonal 57 sekund před koncem Hübl.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Jánský (F. Lukeš), 29. Ihnacak, 33. Kubát (Sörvik, V. Hübl), 60. V. Hübl - 10. Saponari (Smejkal), 31. Klimek (Reichenberg), 37. Forman (Pech, Švrček). Rozhodčí: Hodek, Kika - Pešek, Špůr. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 5748.
Litvínov: Petrásek - Sörvik, Kubát, Gula, Dietz, K. Pilař, Baránek - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - M. Hanzl, Ihnacak, J. Černý - Vandas, Gerhát, Trávníček - Jurčík, Šimeček, Matoušek. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Sparta: Honzík - T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Kalina, J. Mikuš, Nedomlel, Švrček - Forman, Pech, Kumstát - A. Kudrna, P. Vrána, Uher - Reichenberg, Klimek, Říčka - Saponari, Černoch, Smejkal. Trenéři: Kalous a J. Nedvěd.

Reklama

Související témata: