Hlavní obsah

Michálek byl nejvytíženějším sparťanem, ke konci už vařil vodu

Praha

Byl opět nejvytíženějším hokejistou Sparty, jenže stejně jako minule v Brně zažil její porážku v prodloužení. Obránce Zbyněk Michálek při své domácí extraligové premiéře strávil na ledě znovu přes 22 minut.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Obránce Zbyněk Michálek v dresu Sparty při utkání s Hradcem.

Článek

Trochu litoval, že mu ujel Látal při prvním hradeckému gólu. Pak byl Michálek sice na ledě u vyrovnání Pražanů, ale stejně ho nakonec štvalo, že vítězná branka hostů padla vteřinu před vypršením prodloužení. „Brno i Hradec byly děsně těžcí protivníci, takže i ten bodík, který jsme pokaždé utrhli, se počítá. Mohli jsme určitě ale brát víc, děsná škoda, že bonusový zisk jsme po zbytečných chybách pokaždé tak trochu darovali soupeři tím, že jsme tam nechali samotného hráče," mínil 34letý obránce, jenž byl po zápase delší dobu v péči lékaře fyzioterapeuta.

Michálek sklidil chválu od trenéra, ale sám se necítil úplně dobře. „Půl roku jsem nehrál hokej, takže pro mě je zatím hodně těžké. Kluci hrají zápasy od srpna a naskočit do toho kolotoče není sranda. Na konci už jsem trochu vařil vodu, což se ale dalo čekat. Necítím se zatím úplně dobře a asi to ještě chvíli potrvá, než se dostanu do pohody. Doufám, že mi prospěje týden intenzivního tréninku během repre pauzy, abych měl lepší pocit ze sebe," řekl Michálek, jenž má na kontě přes osm stovek zápasů v NHL.

„Bylo by bláhové si myslet, že jen proto tady budu dominovat, vozit puky nahoru dolů a rozdávat to. Extraliga není vůbec špatná soutěž," podotkl Michálek, jenž si po sedmnácti letech v zámoří zvyká na rozměry velkých evropských kluzišť. „Je to změna, člověk musí hrát více pozičně a počítat i s tím, že není takový tlak do branky jako za oceánem a k mantinelu je to o dva, tři kroky dál, než je zvyklý. Užívám si ale atmosféru, v Brně i teď doma v pražské O2 areně byla parádní kulisa," ocenil.

Sparta si však připsala už pátou porážku v řadě. „Přesto nemáme hlavu dole. Bojujeme jeden za druhého a střídačka žila. S touto morálkou se můžeme zvednout. Reprezentační pauza nám teď asi všem, včetně mě, přichází vhod," řekl Michálek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.