Hlavní obsah

Chomutov - Sparta 4:3 PPChomutov ukončil sérii porážek, v prodloužení porazil Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Vondrka 1 : 0
36. Skokan 2 : 0
39. Pech 2 : 1
49. Říčka 2 : 2
53. Tomica 3 : 2
55. Jarůšek 3 : 3
64. Růžička 4 : 3
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova porazili ve 26. kole extraligy Spartu 4:3 v prodloužení a ukončili tak sérii šesti porážek. V čase 63:13 utkání rozhodl Vladimír Růžička. Piráti se tak v tabulce posunuli na dvanácté místo, Pražané klesli na osmé.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Pánové, co s tím provedeme, jako by se ptal trenér Chomutova Vladimír Růžička.

Článek

Piráti pocítili nutnost získat body, takže vstoupili do utkání aktivně, což vyústilo v početní výhodu a následné vedení. Černochův faul potrestal z levé strany Vondrka povedenou střelou pod horní tyč.

Další průběh byl protkán přesilovkami na obou stranách, z čehož mohl nakonec těžit Vondrka, ale sám proti Honzíkovi ve vlastním oslabení kličkou do bekhendu neuspěl.

Sparta si na začátku druhé třetiny vytvořila díky nabídnuté početní výhodě tlak, který ale nezužitkovala. Krátce po nevyužití přesilovky i na druhé straně udeřil Skokan, jenž se objevil sám za obranou a bekhendem zvýšil na 2:0.

Hned poté mohl skórovat kapitán domácích, ale ve vyložené šanci nechal vyniknout Honzíka. Před koncem druhé části tak mohl snížit na rozdíl jediného gólu Pech, když využil přesilovou hru.

Těsně po šanci Sklenáře ve 43. minutě se museli Piráti opět bránit, ale ani tentokrát Pražané nabídnutou přesilovku nevyužili. Ve 49. minutě ale už hosté vyrovnali, když se v pádu prosadil Říčka.

Následně byl ale vyloučen Švrček a Piráti se v početní výhodě dostali opět do vedení, Honzíka překonal Tomica. Sparta ale opět srovnala, svou pohotovost potvrdil Jarůšek.

Zápas se tak musel prodlužovat. V nastaveném čase byli aktivnější hosté, druhý bod ale získali domácí. Po několika zákrocích brankáře Lukeše se do brejku dostal Růžička a svůj nájezd proměnil.

26. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Sparta Praha 4:3 v prodl. (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Vondrka (J. Mrázek, Huml), 36. Skokan (Sklenář, Dlapa), 53. Tomica (Vondrka, Flemming), 64. V. Růžička ml. (Sklenář) - 39. Pech (P. Vrána, Z. Michálek), 49. Říčka (J. Mikuš, Jarůšek), 55. Jarůšek (Říčka, P. Vrána). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Bejček - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 3971.
Chomutov: Š. Lukeš - Valach, J. Mrázek, Flemming, Dlapa, Slovák, Grman - Vondrka, Huml, Tomica - Luako, V. Růžička ml., Koblasa - Skokan, Sklenář, Poletín - Tomeček, Šťovíček, J. Havel. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Sparta: Honzík - Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, J. Mikuš, T. Dvořák, Švrček - Kudrna, P. Vrána, Říčka - Reichenberg, J. Hlinka, Jarůšek - Forman, Pech, Kumstát - Uher, Černoch, Smejkal. Trenéři: F. Výborný a J. Nedvěd.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články