Hlavní obsah

Koukala v Pardubicích sprostě uráželi. Přece lidi nepůjdou křičet do parku, mávl rukou útočník

Pardubice

Býval miláčkem pardubického publika, jenže po letním transferu do konkurenčního Hradce Králové nad ním řada fandů týmu z města perníku zlomila hůl. Útočník Petr Koukal si v neděli večer poprvé v dresu Mountfieldu zahrál v extralize na ledě Dynama a před vyprodanými ochozy to pořádně schytal. Urážky, pískot, s tím vším se musel vyrovnat.

Foto: David Taneček, ČTK

Fanoušci Pardubic rozvinuli ve svém kotli transparent určený Petru Koukalovi. Ten strávil v Dynamu několik sezón, před tou letošní se však stal posilou rivala z Hradce Králové.

Článek

„Věděl jsem, že na mě lidi budou pokřikovat a že to bude divoké, ale člověk tohle neovlivní. Mělo to aspoň grády," ušklíbl se 35letý hokejista. „Pokřiky jsem slyšel, ale koncentroval jsem se na svoji hru, protože to člověka samozřejmě může rozhodit. Určitě jsem se na tohle ale nijak nepřipravoval a nechodil za psychologem," ujistil Koukal po prestižním východočeském derby, které v bouřlivé atmosféře ovládla parta Miloše Holaně 3:2.

Mistr světa z roku 2010 prožil v Pardubicích báječná léta. Slavil s nimi tři mistrovské tituly, ten poslední v roce 2012 dokonce v roli kapitána. Po pětiletém působení v KHL se rozhodl vrátit do extraligy, místo odchodu do Dynama ale upřednostnil nabídku rivala z Hradce, což jeho vztahy s pardubickými příznivci hodně pošramotilo.

„Když mají lidi nějaký názor, tak ať si zakřičí. Přece nepůjdou křičet do parku. Atmosféra tady byla jinak na derby výborná," řekl zkušený centr, kterého domácí kotel hlasitě vypískal a v průběhu třaskavé bitvy častoval sprostými nadávkami. V první třetině rozvinul i transparent s názvem „Žoldák nemá srdce".

V pardubické aréně byl ale jinak k vidění výborný hokej. Hosté bez zdravotně indisponovaného kapitána Jaroslava Bednáře smazali dvoubrankovou ztrátu, po přesilovkové trefě kanonýra Petra Sýkory však nakonec padli. Gólu předcházelo vyloučení Lukáše Cingela za zákrok na Petra Čáslavu, který s bolestivou grimasou ihned zamířil do kabiny. Slovenský útočník obdržel v 57. minutě za nebezpečnou hru vysokou holí trest na 2+2 minuty, ostříleného beka však Cingel zasáhl nešťastně v pádu do obličeje bruslí.

„Porážka nás mrzí, ale výsledek už nezměníme. Ve druhé třetině jsme zlepšili hru, škoda toho gólu v oslabení. Závěr jsme odehráli dobře a měli šance, abychom srovnali. Zámorák (Petr Zámorský) trefil břevno, mohlo to být klidně 3:3," litoval Koukal po utkání, které nedohrál ani domácí forvard David Tomášek. Po tvrdém nárazu na mantinel byl z ledu odvezen na nosítkách. „Jel do nemocnice a nevypadá to s ním vůbec dobře," posteskl si trenér Dynama Holaň, jehož tým přerušil s Hradcem sérii šesti porážek.

"Každá šňůra jednou končí. Mrzí nás to, ale odfrkneme si a ve středu máme další zápas. Spoustu jich máme před námi a věšet se z toho nebudeme," dodal Koukal.

Reklama

Související témata: