Hlavní obsah

Pardubice - Sparta 1:4Sparta vyhrála v Pardubicích pošesté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Forman 0 : 1
45. Rolinek 1 : 1
50. Kudrna 1 : 2
55. Jarůšek 1 : 3
59. Hlinka 1 : 4
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Sparty zvítězili ve 27. kole extraligy na ledě Pardubic 4:1. Pražané uspěli na ledě Dynama pošesté za sebou, když vyrovnaný duel rozhodli třemi góly v posledních 11 minutách. Dva body za gól a asistenci si připsal kapitán vítězů Jaroslav Hlinka. Sparta poskočila na sedmou příčku.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Do pěstního souboje se pustili Dominik Uher (vlevo) ze Sparty a pardubický Jacob Cardwell.

Článek

Žádní jiní soupeři se v extralize nestřetli vícekrát než Pardubice se Spartou, tradiční kluby dnes sehrály 250. vzájemný zápas. Sváteční duel měl ten správný říz, ale dlouho mu scházela branka. V první třetině nejvíce zaujala férová rvačka bez rukavic mezi Cardwellem a Uherem, kterou si hráči domluvili na trestné lavici po předchozí rozmíšce.

Ve vyrovnaném průběhu první části měla více šancí Sparta, po gólu volal hlavně průnik Jarůška, kterému nevyšla poslední klička. Aittokallio na druhé straně se vyznamenal při bekhendové střele Ščotky. Dynamo bylo na dosah první branky na startu druhé části, kdy hrálo více než minutu v pěti proti třem, ale ani jednou nevystřelilo. A to ještě po návratu z trestné lavice promarnil únik Smejkal.

V ostře vedeném boji se na první branku čekalo až do 32. minuty, kdy se v přesilovce z mezikruží trefil Forman. Druhý gól měl na hokejce při svém dalším úniku Jarůšek, ale opět nevyzrál na Kacetla. Dynamo se k šancím prokousávalo těžko a pomohla mu až chyba obránců Sparty, po které však Poulíček pálil zblízka jen do betonu Aittokallia.

Sparta poměrně bez obtíží držela těsný náskok až do 45. minuty, kdy zpoza branky vyjel Rolinek a kotouč dokázal propasírovat do branky. Od té chvíle se střídaly šance na obou stranách a úspěšní byli tentokrát hosté, když z kruhu přesně vypálil Kudrna. Dynamo mohlo rychle srovnat, jenže osamocený Trončinský trefil jen beton Aittokallia a Sparta trestala. Přečíslení v 55. minutě gólově zakončil Jarůšek a nasměroval Spartu ke třem bodům. Razítko na výsledek dal minutu před koncem Hlinka.

27. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 45. Rolinek (P. Sýkora) - 32. Forman (Z. Michálek, J. Hlinka), 50. A. Kudrna (Smejkal), 55. Jarůšek (P. Vrána, Říčka), 59. J. Hlinka (Kumstát). Rozhodčí: Hejduk, Šír - Barvíř, Pešek. Vyloučení: 5:5, navíc Cardwell - Uher oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 8560.
Pardubice: Kacetl - Trončinský, Ščotka, Wishart, Cardwell, Mojžíš, Holland, M. Voženílek - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Perret, Bojko, S. Treille - J. Sýkora, Dušek, M. Beran - M. Kaut, Poulíček, Vondráček. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.
Sparta: Aittokallio - Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, J. Mikuš, T. Dvořák, Švrček - Jarůšek, P. Vrána, Říčka - A. Kudrna, Pech, Smejkal - Forman, J. Hlinka, Kumstát - Uher, Černoch, Reichenberg - od 21. navíc Rousek. Trenéři: F. Výborný a J. Nedvěd.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec