Hlavní obsah

Rozhodčí? Mezinárodní hokej a řízení extraligy, to se nedá srovnat, mrzí libereckého kouče

Liberec

V hokejové extralize nenajdete trestanější tým než Bílé Tygry. První čtvrtfinálový zápas s Curychem (0:1) v Lize mistrů však Liberec odehrál bez jediného vyloučení. V této sezóně vůbec poprvé v soutěžním zápase. „Jednoznačně to bylo metrem rozhodčích. Úroveň mezinárodního hokeje se bohužel nedá srovnat s tím, jak je řízená naše extraliga," mrzí libereckého kouče a zároveň trenéra reprezentační dvacítky Filipa Pešána.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Ordoš z Liberce a Patrick Geering (vlevo) a brankář Niklas Schlegel z Curychu.

Článek

Liberecký celek v domácí nejvyšší soutěži nasbíral celkem již 550 trestných minut. Jen pro srovnání, v pořadí druhé Pardubice 446, nejslušnější je zatím Jihlava 210.

„Jestli se nepletu, do čtrnácté minuty první třetiny byla hra přerušena snad dvakrát. Diváci koukali z jedné strany na druhou, takový hokej je pak úžasný. Bohužel se nám nedaří poučit se z takto řízených zápasů i u nás v lize," dodal Pešán.

Curych nasbíral celkem osm trestných minut, ani jednu přesilovou hru však český tým nevyužil. „Rozhodčí hru nechali a myslím si, že to bylo pro hokej jen dobře. Na takové menší fauly se vykašlali a nechali hru plynout. Myslím, že z jejich strany to bylo velice dobře zvládnuté a takhle by to mohlo být i v extralize," přál si zkušený obránce Ladislav Šmíd.

„Bylo to rychlejší, svižnější. Bavili jsme se o tom i v kabině, že to dobře odsejpalo a byl to pohledný hokej," dodal Šmíd. Liberec v úvodním utkání čtvrtfinále nakonec na svém ledě s Curychem padl těsně 0:1 a za týden v odvetě musí vyhrát.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín