Hlavní obsah

Brno - Ml. Boleslav 4:1Brno výhrou nad Boleslaví ukončilo nevydařenou sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Mallet 1 : 0
16. Süss 2 : 0
19. Zohorna 3 : 0
36. Orsava 3 : 1
40. Vincour 4 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno zdolali v 29. kole extraligy Mladou Boleslav 4:1 a ukončili nevydařenou sérii, v níž z osmi zápasů sedm prohráli. Naopak Mladá Boleslav venku už čtyřikrát za sebou nebodovala a celkově vyhrála jen jednou z posledních pěti duelů. Brno zůstalo v tabulce páté, Mladá Boleslav je devátá.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak v akci.

Článek

Ráz jednoznačnému průběhu utkání udala úvodní třetina, v níž Kometa přehrávala protivníka pohybem, důrazem i přesnějšími kombinacemi. Důsledné napadání soupeře hned po ztrátě puku v útočném pásmu vyneslo Brňanům úvodní gól. Zaváhání hostujícího zadáka Knota pohotově využil Radim Zohorna, po jehož přihrávce volný Mallet prostřelil boleslavského brankáře Maxwella.

V 16. minutě se v prvním extraligovém startu prosadil Süss, jenž se v úterý blýskl hattrickem v Lize mistrů na ledě Jyväskylä. Osmnáctiletý útočník pronikl mezi boleslavskými zadáky a bekhendem pod horní tyčku přidal druhý gól Brňanů. Minutu před první přestávkou uplatnil podruhé svůj důraz Radim Zohorna, jenž protlačil do sítě puk, který Maxwell po střele Ondřeje Němce neudržel.

Po nevydařeném úvodu se svěřenci trenéra Kýhose ve druhé třetině zlepšili. Přidali na důrazu v osobních soubojích a častěji zakončovali. Proti pozorně chytajícímu Čiliakovi se prosadil v 36. minutě po úniku z pravé strany rychlý Orsava.

Kometa ale těsně před přestávkou získala při první přesilové hře tříbrankový náskok zpět. Krejčíkovu tvrdou ránu od modré čáry tečoval Erat, Maxwell stačil kotouč jen vyrazit před sebe a Vincour jej protlačil do sítě.

V závěrečné třetině se hosté pokoušeli zkorigovat výsledek, Brňané však i zásluhou brankáře Čiliaka zvrat nepřipustili a zápas dotáhli bez problémů do vítězného konce.

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 4:1 (3:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Mallet (R. Zohorna), 16. Süss (Vincour), 19. R. Zohorna (O. Němec), 40. Vincour (M. Erat, Krejčík) - 36. Orsava (P. Musil, Eminger). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 7072.
Brno: Čiliak - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Štencel, Bartejs - M. Erat, Nečas, Zaťovič - H. Zohorna, R. Zohorna, Mallet - Vincour, L. Čermák, Horký - T. Svoboda, Süss, Dočekal. Trenéři: Zábranský, Pokorný a Haken.
Mladá Boleslav: Maxwell - Kurka, Jan Hanzlík, Eminger, Němeček, Knot, Kotvan, Hrdinka - Urban, P. Holík, Orsava - Lenc, P. Musil, L. Pabiška - Pacovský, V. Němec, T. Knotek - Volf, Najman, M. Procházka. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Reklama

Související témata: