Hlavní obsah

Posila jako hrom. Gólman Langhamer míří ze zámoří do brněnské Komety

Brno

Do hokejové Komety Brno míří brankář Marek Langhamer, který v této sezoně nastoupil za Arizonu v jednom utkání NHL. Podle korespondenta serveru nhl.com Craiga Morgana potvrdil přesun českého gólmana do týmu extraligového mistra generální manažer Coyotes John Chayka.

Foto: ČTK

Český brankář Marek Langhamer v dresu Arizony zasahuje proti Oscaru Lindbergovi, útočníkovi Las Vegas.

Článek

Langhamer se tento týden po uzdravení Fina Anttiho Raanty vrátil na farmu do Tucsonu. Třiadvacetiletý rodák z Moravské Třebové si během téměř dvoutýdenního pobytu v prvním týmu Coyotes připsal si druhý start v kariéře v NHL.

Do branky Arizony se dostal 25. listopadu v polovině utkání proti Vegas (2:4) za stavu 0:3 místo Scotta Wedgewooda a z deseti pokusů neinkasoval. V minulé sezoně debutoval v NHL v duelu proti Anaheimu, když nahradil v 45. minutě za stavu 3:1 otřesenou tehdejší jedničku Mikea Smithe a sedmi zákroky pomohl udržet výhru 3:2.

Na farmě v tomto ročníku AHL odchytal za Tucson jen tři zápasy s průměrem 1,59 obdržené branky a úspěšností zákroků 94,7 procenta. V roce 2011 figuroval Langhamer na soupisce Pardubic, ale v extralize dosud nenastoupil.

Brankářskou jedničkou Komety je Slovák Marek Čiliak, který odchytal 23 zápasů s průměrem 2,22 inkasované branky a úspěšností 91,72 procenta. Šestkrát v této sezoně za Kometu nastoupil Karel Vejmelka.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec