Hlavní obsah

Sparta - Litvínov 3:6Litvínov vyhrál na Spartě, rozhodl v přesilovkách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Z. Michálek 1 : 0
14. Sörvik 1 : 1
25. Lukeš 1 : 2
38. Pech 2 : 2
45. Vandas 2 : 3
50. Lukeš 2 : 4
58. Gerhát 2 : 5
58. Říčka 3 : 5
59. Trávníček 3 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova zvítězili v 30. kole extraligy na ledě Sparty 6:3 a ukončili sérii čtyř porážek. O své výhře rozhodli zejména v přesilových hrách, ve kterých se prosadili třikrát. Dva góly vstřelil František Lukeš. Pražané, kteří dnes dvakrát inkasovali při power play, si před reprezentační přestávkou připsali třetí nezdar.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zbyněk Sklenička (vlevo) z Litvínova ve výměně názorů s Dominikem Uhrem ze Sparty. Vpravo čárový rozhodčí Michal Zíka.

Článek

Sparta začala aktivně a litvínovský brankář Petrásek si připisoval jeden zákrok za druhým. Složité situace však řešit nemusel. Poprvé kapituloval ve 12. minutě, kdy jej bezprostředně po buly prostřelil obránce Michálek. Jednalo se o 16. střelecký pokus sparťanů.

Z vedení se však domácí radovali jen chvíli. O minutu později byl vyloučen Říčka a Litvínov první přesilovou hru bleskově využil. Honzíka překonal již po pěti sekundách výhody Sörvik. Úroveň hry následně opadla a bylo jasně vidět, že oba týmy mají do ideální pohody daleko.

Severočechům se ale dařily přesilovky a dokázali potrestat i druhý faul domácích. Hunkesovu střelu ještě Honzík vyrazil, ale o několik sekund později tečoval pokus stejného obránce Lukeš a hosté vedli.

I Pražanům k dalšímu gólu pomohly početní výhody. Vyloučení Guly a Kubáta sice nevyužili, ale když se na trestné lavici sešli Sklenička a Trávníček, dokázal Pech vyrovnat. Jeho trefu však musel potvrdit videorozhodčí, podle kterého Petrásek zastavil puk až za brankovou čárou.

Následně sice Verva poprvé nevyužila přesilovku, ve 45. minutě se přesto hosté dostali opět do vedení. Honzíka překonal z ideální pozice mezi kruhy Vandas. Ve 49. minutě byl vyloučen za faul v útočném pásmu Jarůšek a Lukeš svým druhým gólem přiblížil hosty k výhře.

Sparta při Lukešově vyloučení odvolala brankáře, místo snížení ale sama inkasovala. Na Gerhátův gól sice bleskově v pokračující výhodě odpověděl Říčka, drama se ale nekonalo. Při další power play se prosadil Trávníček, Litvínov tak po čtyřech prohrách uspěl na ledě O2 areny.

HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 3:6 (1:1, 1:1, 1:4)
Branky a nahrávky: 13. Z. Michálek (Kudrna, Pech), 38. Pech (J. Hlinka, Z. Michálek), 58. Říčka (Švrček) - 14. Sörvik (J. Černý, Ihnacak), 25. F. Lukeš (V. Hübl, Hunkes), 45. Vandas (J. Černý), 50. F. Lukeš (V. Hübl, Hunkes), 58. Gerhát, 59. Trávníček. Rozhodčí: Hejduk, M. Sýkora - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 8597.
Sparta: Honzík - Z. Michálek, Piskáček, Kalina, Mikuš, T. Dvořák, Švrček, Nedomlel - Jarůšek, P. Vrána, Říčka - Kudrna, Pech, Smejkal - Forman, J. Hlinka, Reichenberg - Uher, Klimek, Kumstát. Trenéři: F. Výborný a J. Nedvěd.
Litvínov: Petrásek - Hunkes, Kubát, Baránek, Sörvik, Gula, Z. Sklenička, od 41. navíc L. Doudera - Gerhát, V. Hübl, F. Lukeš - Vandas, Ihnacak, J. Černý - Jánský, M. Hanzl, Trávníček - Jurčík, Válek, Matoušek. Trenéři: Rulík a D. Stránský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články