Hlavní obsah

Třináct a dost. Piráti urvali tři body. Konečně jsme zabrali, oddechl si trenér Růžička

Chomutov

Dlouhé čekání je u konce. Plných třináct kol od 22. října hokejisté Chomutova marně usilovali o tříbodový zisk v extralize. Dočkali se až v zápase s Duklou Jihlava, v němž Piráti po vítězství 4:2 zároveň ukončili sérii čtyř porážek. Vzdálili se tak na čtyři body od posledního místa v tabulce, na něž spadl právě jejich nedělní soupeř z Vysočiny.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Michal Poletín z Chomutova se raduje z gólu spoluhráče Stanislava Dietze (není na snímku). Vpravo je jihlavský brankář Lars Volden, v pozadí uprostřed přihlíží Nicolai Bryhnisveen z Jihlavy.

Článek

Chomutovský trenér Vladimír Růžička mohl být po dlouhé době spokojen s výsledkem. „Musím poděkovat hráčům, že v pravou chvíli zabrali a konečně jsme vyhráli. Věděli jsme, že jde o hodně. A že potřebujeme negativní bilanci prolomit. Naštěstí jsme byli aktivnější a postupně jsme měli zápas pod kontrolou," oddechl si kouč.

Ocenil ale i houževnatost soupeře. „Jihlava přijela po skalpu Třince a solidních výsledcích v předešlých kolech. Je to kvalitní celek, který dokáže držet krok. Při jihlavských šancích nás podržel brankář Laco," podotkl Růžička starší.

Chomutovští postrádali distancovaného Tomicu. O jejich první gól se postaral v přesilovce obránce Dietz, který se po svém nedávném příchodu z Litvínova trefil vůbec poprvé v sezóně. Na Žálčíkovo vyrovnání bleskově odpověděl rovněž svou premiérovou brankou v probíhajícím ročníku útočník Hlava, jenž předtím nastoupil v extralize 20. října.

A byl tudíž po dlouhé pauze správně nažhavený. Třetí gól naopak obstaral osvědčený střelec Vladimír Růžička mladší svým desátým zásahem v sezóně. Dukla zápas na chvíli zdramatizovala, jenže Huml při jihlavské power play pojistil výhru Severočechů střelou do prázdné branky.

Dukla na severu Čech neuspěla. „Nevyužili jsme šance, což nás stálo lepší výsledek. Nepotvrdili jsme formu z předešlých kol. Soupeři jsme umožnili, aby dal čtyři góly, což v podobných zápasech je často rozhodující," uznal asistent jihlavského trenéra František Zeman.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice