Hlavní obsah

Hokejisté Litvínova chtějí po roce do play-off

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova chtějí v nadcházejícím ročníku po roční pauze proniknout do play off extraligy. Napomoci by jim k tomu mělo posílení kádru a případně i fakt, že do vyřazovacích bojů se bude postupovat nově i z desátého místa. Chemopetrol tak musí oproti umístění z uplynulého ročníku poskočit alespoň o dvě pozice.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Kapitán Litvínova Robert Reichel (vpravo).

Článek

"Máme předpoklady k tomu, aby mužstvo mělo větší sílu. Pokud bychom nepostoupili do desítky pro play off, bral bych to jako velký neúspěch. Čím výše nad desátým místem budeme, tím to bude lepší," řekl generální manažer klubu Václav Hořejší na dnešní tiskové konferenci v Litvínově.

Největší posilou Chemopetrolu má být obránce Jiří Šlégr, ale stále visí otazník nad tím, kdy bude moct hrát. Po březnové operaci ploténky držitel takzvaného zlatého hattricku za vítězství na olympijských hrách, ve Stanleyově poháru i na mistrovství světa stále konzultuje svůj stav s lékaři a rentgenové snímky odesílá i specialistům do Bostonu, kde naposledy hrál.

"Jirka stále není stoprocentní a pokud to tak nebude, tak nenastoupí. Všechny prognózy sice podle něj vypadají dobře, ale nedá se říct, kdy by mohl hrát," uvedl sportovní manažer a kapitán Litvínova Robert Reichel.

Šlégra chtějí do hry co nejdříve

Trenér Václav Sýkora doufá, že Šlégr se v průběhu podzimu vrátí. "Naše šance by tím stouply," prohlásil. Kouč je rád, že se jeho tým posílil na postu brankáře i v útoku. Ze Zlína přišel gólman Martin Altrichter, útok by měly oživit příchody Martina Jenáčka ze Vsetína, Milana Kopeckého ze Slavie a Františka Lukeše ze San Antonia z nižší zámořské ligy AHL.

"Altrichter je zkušený gólman a vytvoří dvojici s Fialou, který ukázal velké možnosti. Jenáčka s Kopeckým považujeme za posily a trošku nad plán je Lukeš, jehož jsme nějakou dobu testovali, protože byl šest let v zámoří," řekl Sýkora. Z Košic se opět vrátil bek František Bombic a z Českých Budějovic juniorský útočník Jakub Černý. Naopak kádr opustili brankář Kamil Jarina (Dynamo Minsk), Jiří Gombár (Mladá Boleslav), Marek Zadina (Chrudim), Václav Kočí (Liberec) či Adam Šaffer.

Mimo hru je zatím i Benda

Severočeši měli zájem například i o útočníka Kamila Piroše, který však dal přednost angažmá ve švýcarském Zugu. S klubem se připravuje bek Angel Nikolov, který má rozjednané působení ve Švédsku. Přestože tam zamíří kvůli daňovým zákonům až v říjnu, v Litvínově hrát nebude. "My žádný příchod neplánujeme, muselo by se to řešit odchodem jiného hráče," podotkl Hořejší s tím, že klub má naplněný rozpočet na mužstvo. Celkově je na sezónu potřeba přes 70 miliónů korun.

Nikolov, který v uplynulém ročníku vystřídal dresy Liberce, Sparty a Znojma, hledá angažmá jinde v extralize. "Jednáme o tom, kde bude do října působit. Ve Švédsku ještě jednáme se dvěma kluby. Angel mohl do Ruska, ale čekají přírůstek do rodiny, tak se rozhodl tam nejít," řekl ČTK hráčův zástupce Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

V úvodu sezóny se pravděpodobně budou muset Litvínovští obejít bez útočníka Jana Bendy, který po artroskopii kolena začíná s tréninkem. Mimo hru je i brankář Radek Fiala, do jeho uzdravení bude krýt Altrichtrovi záda na střídavý start buď Luboš Horčička z Chomutova, nebo Jaroslav Hübl z Kadaně.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín