Hlavní obsah

Chomutov potřetí obral mistra. Hrál bych proti Kometě klidně častěji, culil se Sklenář

Brno

Po počáteční divoké přestřelce se diváci dočkali dalšího gólu až devět minut před koncem. Chomutovští hokejisté zasadili brněnským obhájcům titulu na jejich ledě rozhodující úder v přesilovce, díky trefě kapitána Michala Vondrky si odvezli za vítězství 3:2 všechny tři body.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Chomutova se radují z gólu.

Článek

Piráti porazili stejným výsledkem Kometu už potřetí v tomto extraligovém ročníku, v předchozích dvou utkáních však bralo Brno aspoň bod. „Je to paráda, že se nám proti Kometě takhle daří. Abych pravdu řekl, ani netuším proč. Tentokrát jsme se prosadili totální destrukcí a rychlými brejky. Od nás to byla obrovská loupež, a stálo při nás i štěstíčko," usmíval se Vondrka, který přiznal, že se necítil příliš dobře.

„Po zápasech za nároďák jsem měl nohy těžké jak konve. Ale nakonec se mi podařilo v početní převaze rozhodnout. Na mém gólu měl velikou zásluhu Ronald Knot," pochválil parťáka, který se do Chomutova přesunul z Mladé Boleslavi výměnou za obránce Dlapu.

Pomohl Laco a protiútoky

Vyrovnávací brankou na 1:1 notně přispěl k triumfu severočeského týmu i další forvard Jakub Sklenář, jenž skóroval proti Kometě ve všech třech dosavadních zápasech sezóny. „Klidně bych proti ní hrál častěji," culil se. Připustil ovšem, že Brňané byli herně lepším mužstvem.

„Skoro pořád do nás bušili. Podržel nás ovšem brankář Laco a skvěle jsme se ubránili ve třech proti pěti. A mimořádně se nám dařily protiútoky," vypočítal Sklenář hlavní důvody tříbodového zisku. Venku se to jeho týmu podařilo poprvé od 1. října.

V brněnské kabině zavládlo obrovské zklamání. „Hráli jsme, jak jsme měli. Vytvořili jsme si spoustu šancí, ale bohužel jsme víc gólů nedali. Takže je to za nula bodů. Po radosti z výkonů reprezentačního celku přišlo rozčarování," smutnil naštvaný bek Ondřej Němec.

Na premiéru v brance Komety si musí po příchodu z Arizony prozatím počkat brankář Langhamer, který kryl záda dosavadní jedničce Čiliakovi. „Ještě si zvyká na širší evropské kluziště, ze zámoří má trochu jiné návyky. Je to ale velmi kvalitní gólman, ve zbytku sezóny budeme mít skvělou dvojici," tvrdí trenér brankářů Jaroslav Odehnal. Langhamer by měl nastoupit v základní sestavě Brna v pátek na Spartě, která o něj rovněž stála.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice