Hlavní obsah

Vítkovice nadělovaly! Plzeň zase prohrála, mistr udolal Jihlavu až v prodloužení

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic pokračují ve vítězném tažení! V rámci 33. kola Tipsport extraligy deklasovali Mladou Boleslav 7:1, připsali si už osmou výhru v řadě a v tabulce se na třetím místě přiblížili druhému na Spengler Cupu startujícímu Hradci na rozdíl pouhých dvou bodů. Vedoucí Plzeň nečekaně prohrála doma s Pardubicemi 2:3 po samostatných nájezdech, přesto navýšila svůj náskok na sedm bodů, Třinec si poradil s Litvínovem (5:2), mistrovská Kometa Brno porazila Jihlavu 3:2 v prodloužení, Olomouc zvítězila nad Zlínem 1:0 a Chomutov veze dva body z Liberce po výhře 3:2 v prodloužení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva brankář Chomutova Štěpán Lukeš, Filip Pyrochta z Liberce a Ronald Knot a Martin Šťovíček z Chomutova.

Článek
Fotogalerie

Boleslavští si v minulém kole vyšlápli na vedoucí Plzeň, rozjeté Vítkovice jim však nedaly sebemenší šanci. Dva góly a dvě asistence si připsal Rostislav Olesz, dva góly vstřelili vítězové v oslabení. Brankáře Patrika Bartošáka, jenž si ve druhé třetině si poradil i s trestným střílením Tomáše Urbana, překonal až za stavu 0:6 v závěrečné třetině Jakub Orsava.

Brněnské Kometě ani dvougólový náskok po první třetině nestačil ke klidnému vítězství, houževnatou Jihlavu udolala až v prodloužení díky proměněnému trestnému střílení Vojtěcha Němce. Úřadující mistři porazili nováčka i potřetí v sezóně, ale tentokrát Jihlavští v souboji dvou nejúspěšnějších celků historie s 12 mistrovskými tituly na kontě alespoň poprvé bodovali.

Plzeňští bodovali zatím ve všech 18 domácích zápasech, tentokrát ale s Pardubicemi, které v prvním vzájemném měření sil v sezóně utrpěly debakl 10:2, prohráli. Nestačil ani  21. gól v sezóně Tomáše Mertla, nejlepšího střelce extraligy, v závěrečné třetině hrála prim zkušenost v barvách hostů. Tomáš Rolinek nejprve vyrovnal a v samostatných nájezdech osvědčil svůj střelecký um kanonýr Petr Sýkora. Škodovka prohrála v nájezdech podruhé za sebou, v minulém kole je nezvládla na ledě Mladé Boleslavi.

Piráti loupili v Liberci

Třinec vyhrál nad Litvínovem v sezóně i potřetí, Oceláři rozhodli o svém triumfu třemi trefami v závěrečné dvacetiminutovce. Vítězný gól vstřelil exlitvínovský útočník a mistr se severočeským klubem Jakub Petružálek, v tomto roce proti svým bývalým spoluhráčům rozhodl už podruhé!

Jediná branka stačila olomouckým hokejistům k výhře nad Zlínem. Hanáci zaznamenali čtvrtou výhru z posledních pěti zápasů a upevnili si pátou příčku, brankář Branislav Konrád udržel posedmé v sezóně čisté konto. Chomutovští Piráti si odvážejí dva body z libereckého ledu, dvěma góly včetně toho vítězného v prodloužení se na úspěchu podílel trenérův syn Vladimír Růžička mladší.

Utkání Hradce Králové se Spartou je odloženo na 16. ledna.

33. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Brno - Jihlava 3:2 v prodloužení
Branky: 16. Dočekal, 17. Krejčík, 64. V. Němec z trest. střílení - 28. Skořepa, 49. De la Rose
Litvínov - Třinec 2:5
Branky: 20. Gerhát, 39. M. Hanzl - 37. Linhart, 38. Adamský, 44. J. Petružálek, 52. Polanský, 60. Rákos
Vítkovice - Ml. Boleslav 7:1
Branky: 36. a 47. Olesz, 20. Hrbas, 29. D. Květoň, 45. Kucsera, 51. Klok, 60. Š. Stránský - 54. Orsava
Liberec - Chomutov 2:3 v prodloužení
Branky: 8. a 52. P. Jelínek - 44. a 65. V. Růžička ml., 15. Chlouba
Plzeň - Pardubice 2:3 po samostatných nájezdech
Branky: 17. D. Kindl, 36. Mertl - 20. S. Treille, 45. Rolinek, rozh. sam. nájezd P. Sýkora
Olomouc - Zlín 1:0
Branka: 3. Herman

Reklama

Související témata: