Hlavní obsah

Chomutov v přestřelce zdolal lídra, Sparta díky hattricku Jarůška vyhrála nad Libercem

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Třince vedli v utkání 34. kola Tipsport extraligy nad Olomoucí 3:1, aby nakonec padli po nájezdech. Mladá Boleslav prohrála s Litvínovem 0:2. Lídr z Plzně nezvládl třetí zápas v řadě, v Chomutově vedli Západočeši už 5:2, ale nakonec v prodloužení prohráli 6:7. Vítkovice po výhře 2:1 v prodloužení na ledě Jihlavy poskočily na průběžnou druhou příčku. V Pardubicích vyhrálo mistrovské Brno 2:0, když v dresu vítězů pálili bratři Zohornové. Hokejisté Sparty zvítězili nad libereckými Tygry 3:0, když všechny góly vítězů zaznamenal Richard Jarůšek.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zbyněk Irgl z Třince (vpravo) a Robin Staněk z Olomouce v souboji během utkání 34. kola ELH.

Článek
Fotogalerie

Třinečtí hokejisté šli do zápasu s Olomoucí v parádní formě, když bodovali v šesti utkáních v řadě. S Hanáky však brzy prohrávali po zásahu Aleše Jergla, útočníka ze čtvrté formace. Manko Oceláři ještě před prvním odchodem do kabin smazali, když se trefil zkušený obránce Lukáš Krajíček A na startu druhé třetiny se zdálo, že by měl mít Třinec zápas pod kontrolou. Do vedení jej poslal další matador Irgl a v oslabení navýšil náskok Doudera.

Klid však Oceláři neměli, jelikož brzy snížil na rozdíl gólu Knotek. Pak Hanáci přežili bez úhony tři vyloučení a ve 42. minutě srovnali a duel dospěl do prodloužení. Nakonec v nájezdech vystřelil hostům výhru Vlach a rozhodl o tom, že Olomouc vyhraje nad Třincem i potřetí v sezóně. V Třinci vyhrála podruhé po nájezdech.

Chomutovské drama rozhodl pro Piráty Huml

Obrovské drama plné zvratů bylo k vidění v Chomutově, kam zavítala vedoucí Plzeň. Piráti prohrávali s lídrem rychle 0:2 a zdálo se, že Plzeň po dvou prohrách bez potíží zabere. Jenže domácí tým se nevzdal a během pár desítek sekund ještě v první třetině srovnal krok.

Západočeši v prostřední dvacetiminutovce ukázali, že jejich cílem je plný bodový zisk a třemi góly k němu rázně vykročili. Jenže rozhodnuto nebylo a finiš Pirátů byl drtivý. V 58. minutě po zásahu Humla vedli 6:5 a Indiáni byli zralí na ručník. Nakonec si ale dokázali vynutit prodloužení. V něm už ale rozjetý Chomutov dokonal obrat a po další trefě Humla získal do tabulky o bod víc.

Vítkovice uspěly v prodloužení a už jsou druhé

Vítkovice vyhrály devátý zápas v řadě. Na ledě Jihlavy uspěly v prodloužení, dva body pro hosty trefil Rostislav Olesz. Na ledě posledního týmu tabulky Vítkovičtí vedli od 14. minuty, kdy se trefil při přesilové hře Klok. Dukla na startu druhé třetiny Michalem Hlinkou srovnala, ale nakonec odjížděli domů spokojenější hosté, kteří se posunuli před na Spengler Cupu startující Hradec Králové na průběžné druhé místo tabulky.

Boleslavské trápení pokračuje

Po šedesáti minutách mohli jít domů fanoušci v Mladé Boleslavi, ale spokojení nebyli, protože Litvínov vyhrál 2:0 a odlepil se z předposlední příčky. Středočeši už za tři body nevyhráli sedm zápasů v řadě a na Litvínov mají náskok už jen jednobodový.

Kometa vyhrála v Pardubicích, pálili bratři Zohornové

Hokejisté Pardubic změřili na domácím ledě síly s úřadujícími mistry - Kometou Brno. Hosty poslal do vedení v první části hry Radim Zohorna, v té druhé jej napodobil jeho bratr Hynek a Brno mohlo slavit. Kometa vyhrála nad Pardubicemi pátý duel v řadě.

Sparta na domácím ledě vyhrála nad Libercem 3:0. Hattrickem k tomu Pražanům pomohl útočník Richard Jarůšek, když se dvakrát prosadil při přesilové hře. První čisté konto mohl v brance vítězů slavit Fin Sami Aittokallio. Sparta je díky vítězství na sedmé příčce tabulky.

Utkání Zlína s Hradcem Králové bylo předehráno - 2:3 v prodloužení.

Hokejová Tipsport extraliga - 34. kolo:
Třinec - Olomouc 3:4 po samostatných nájezdech
Branky: 19. Krajíček, 21. Irgl, 25. Doudera - 5. Jergl, 27. Knotek, 42. Jaroměřský, roz. nájezd Vlach
Mladá Boleslav - Litvínov 0:2
Branky: 22. Válek, 60. Jánský.
Chomutov - Plzeň 7:6 v prodloužení
Branky: 58. a 62. Huml, 14. Vondrka, 15. Skokan, 41. Koblasa, 53. Mrázek, 57. Smejkal - 32. a 59. Stach, 1. Gulaš, 8. Schleiss, 25, Mertl, 26. Sklenička.
Jihlava - Vítkovice 1:2 v prodloužení
Branky: 22. Hlinka - 13. Klok, 64. Olesz.
Pardubice - Brno 0:2
Branky: 17. R. Zohorna, 34. H. Zohorna
Sparta - Liberec 3:0
Branky: 19., 35. a 54. Jarůšek.
Předehráno: Zlín - Hradec Králové 2:3 v prodloužení

Reklama