Hlavní obsah

Vítězná vítkovická série skončila! Šlágr kola rozhodla jediná trefa

mm, rojSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic po devíti výhrách v řadě narazili! V ostře sledovaném utkání 35. kola Tipsport extraligy podlehli doma před vyprodanou arénou úřadujícím mistrům z Brna 0:1. Prohry rozjetého vítkovického celku využil lídr z Plzně, který udolal poslední Jihlavu 3:1 a navýšil svůj náskok v čele soutěže na 11 bodů. V dalších zápasech, posledních extraligových v letošním kalendářním roce, prohrál Třinec doma se Zlínem 0:1, Litvínov podlehl Chomutovu 2:3 po samostatných nájezdech, Liberec porazil Pardubice 4:3 a pražská Sparta veze tři body z Olomouce po výhře 5:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Brna se radují z vítězství nad Vítkovicemi.

Článek
Fotogalerie

Zápas Hradce Králové s Mladou Boleslaví (4:2) se kvůli účasti Mountfieldu na Spenglerově poháru předehrával už 29. listopadu.

Vítkovice ve čtvrtek devátou výhrou v řadě vyrovnaly klubový rekord ze sezóny 1980/81, vylepšit jim ho už ale Kometa nedovolila. Před více než deseti tisícovkami diváků v Ostravar Areně vystřelil vítězství úřadujícím šampiónům v závěrečné třetině Jan Hruška, jeho kolega v brance Marek Čiliak pochytal všech 31 střel domácích a připsal si čtvrté čisté konto v sezóně.

Jediný gól rozhodl i souboj Třince se Zlínem. Vstřelil ho v polovině zápasu útočník Beranů Jiří Ondráček. Brankář Libor Kašík si připsal 34 úspěšných zákroků a vychytal druhou nulu v sezóně a znovu proti Ocelářům.

V duelu lídra soutěže s posledním celkem tabulky se Plzeň po třech prohrách v řadě  dlouho trápila i s Jihlavou a o očekávané výhře rozhodla až dvěma góly v poslední třetině. Nerozhodný stav nejprve zlomil po 18 sekundách závěrečné dvacetiminutovky Jan Schleiss a pojistku přidal při hře soupeře bez brankáře v poslední minutě Milan Gulaš, nejproduktivnější hráč celé extraligy.

Jarůšek znovu mezi střelci

Podkrušnohorské derby se dlouho lépe vyvíjelo pro domácí Litvínov, díky dvěma zásahům Františka Gerháta ještě minutu a půl před vypršením základní hrací doby vedl. Pak však přišly velké chvíle Petra Koblasy. Útočník Pirátů nejprve vyrovnal a v samostatných nájezdech přidal rozhodující trefu. Rodinný souboj bratří Lukešů tak vyzněl pro mladšího Štěpána, brankáře Chomutova, jenž si poradil s nájezdy Gerháta, Válka i Trávníčka.

Bílí Tygři čekali dlouhých deset zápasů na plný bodový zisk, dočkali se až v závěru roku. Zápas s Pardubicemi rozhodli ve 3. třetině, kterou vyhráli 3:1, a svého souseda v tabulce přeskočili. Sparta slaví třetí vítězství v řadě, na ledě Olomouce ukončili Pražané sérii pěti výher domácích za sebou. V týmu vítězů se střelecky opět prosadil i Richard Jarůšek, který v minulém kole hattrickem rozhodl o výhře Pražanů nad Bílými Tygry z Liberce.

Hokejová Tipsport extraliga - 35. kolo:
Třinec - Zlín 0:1
Branka: 31. Ondráček
Litvínov - Chomutov 2:3 po samostatných nájezdech
Branky: 18. a 36. Gerhát - 59. a rozh. sam. nájezd Koblasa, 28. Poletín
Vítkovice - Brno 0:1
Branka: 53. J. Hruška
Liberec - Pardubice 4:3
Branky: 4. Kolmann, 45. Ordoš, 46. Krenželok, 58. Kvapil - 10. Wishart, 24. Marosz, 60. S. Treille z trest. střílení
Plzeň - Jihlava 3:1
Branky: 17. Jones, 41. Schleiss, 59. Gulaš - 27. Zeman
Olomouc - Sparta 2:5
Branky: 44. Houdek, 47. Strapáč - 13. Klimek, 28. Říčka, 46. P. Vrána, 49. Piskáček, 55. Jarůšek

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice