Hlavní obsah

Vítkovice sestřelily plzeňského lídra, brněnští šampióni zvládli reprízu finále

Praha
Aktualizováno

Ani čestný úspěch nedovolili hokejisté Vítkovic ve šlágru 36. kola Tipsport extraligy vedoucímu celku soutěže z Plzně. Po výhře 3:0 se přiblížili Západočechům na rozdíl osmi bodů, na třetí pozici figurující Hradec Králové po návratu ze Spenglerova poháru nedotáhl slibně se vyvíjející zápas v Chomutově a nakonec prohrál 2:3 v prodloužení. V repríze finálové série loňského ročníku zvítězila mistrovská Kometa Brno nad Libercem 3:2, Pardubice porazily Olomouc 3:1, Jihlava zvítězila nad Litvínovem 5:4, Mladá Boleslav podlehla Zlínu 2:3 po samostatných nájezdech a Třinec veze tři body z metropole po výhře 5:3 na Spartě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Gólová radost vítkovických hokejistů.

Článek
Fotogalerie

V souboji dvou nejlépe střílejících týmů Vítkovice po pěti prohrách s Plzní v řadě konečně nalezly na soupeře recept. Zejména díky skvělému Patriku Bartošákovi, který pochytal všech 39 střel Západočechů a zaznamenal tak čtvrtou nulu v letošním ročníku, si připsaly desátou výhru z posledních 11 zápasů. Vítězný gól dal kapitán Rostislav Olesz po nahrávce Jakuba Lva, který ještě v loňském ročníku oblékal dres Plzně.

Nevýrazné výsledky mistra jsou minulostí, brněnská Kometa znovu začíná zářit. V repríze loňského finále udolala v domácí DRFG Areně Bílé Tygry z Liberce 3:2 a připsala si čtvrté vítězství v řadě. Pomohly jí k tomu i dva slepené góly Martina Erata a Dočekala v rozmezí 63 sekund úvodní třetiny, díky nimž se domácí dostali do vedení, které už do konce zápasu nepustili.

Ani dvougólové vedení nestačilo hokejistům Hradce Králové k výhře v Chomutově. Piráti nasadili ve třetí třetině ke stíhačce, Petr Koblasa stejně jako v minulém kole v podkrušnohorském derby s Litvínovem poslal zápas do prodloužení a v něm pouhé tři vteřiny před koncem rozhodl o bonusovém bodu pro domácí navíc kapitán týmu Michal Vondrka.

Jihlava se po přestřelce dočkala výhry

V duelu dvou nejhorších týmů soutěže ukončila Jihlava sérii šesti zápasů bez výhry a v divoké přestřelce zdolala Litvínov 5:4. Jihlavští přesto zůstávají v tabulce poslední, na předposlední Litvínov ztrácejí šest bodů. Také Pardubice urvaly cenné vítězství proti Olomouci, vítězný gól vstřelil kanonýr týmu Petr Sýkora. Zlín až na třetí pokus v sezóně pokořil Mladou Boleslav. V průběhu zápasu vedl 2:0, ale výhru 3:2 urval až v samostatných nájezdech, v nichž brankář Libor Kašík chytil tři ze čtyř pokusů domácích.

Po třech triumfech v řadě musí skousnout další prohru Sparta. Nad Třincem sice doma záhy vedla o dva góly, ale hosté ještě do první přestávky stihli vyrovnat a v dalším průběhu zápasu byli střelecky přesnější. Pražané už nasadili i novou slovenskou akvizici do obrany Marka Ďalogu, v brance se objevil jeho krajan Ján Laco.

Hokejová Tipsport extraliga - 36. kolo:
Pardubice - Olomouc 3:1
Branky: 8. Vondráček, 27. P. Sýkora, 59. Mojžíš - 34. Strapáč
Mladá Boleslav - Zlín 2:3 po samostatných nájezdech
Branky: 23. Pabiška, 43. Lenc - 4. Okál, 21. Kubiš, rozh. sam. nájezd Honejsek
Jihlava - Litvínov 5:4
Branky: 2. a 12. Stříteský, 17. Skořepa, 34. T. Kubalík, 36. M. Hlinka - 4. V. Hübl, 5. Matoušek, 32. Vandas, 52. F. Lukeš
Chomutov - Hradec Králové 3:2 v prodloužení
Branky: 45. Šťovíček, 53. Koblasa, 65. Vondrka - 28. Kukumberg, 44. F. Pavlík
Vítkovice - Plzeň 3:0
Branky: 27. Olesz, 31. Kucsera, 60. Tybor
Brno - Liberec 3:2
Branky: 14. M. Erat, 15. Dočekal, 28. Štencel - 7. Krenželok, 47. Kvapil
Sparta - Třinec 3:5
Branky: 12. a 22. Klimek, 4. Pavelka - 14. Martin Růžička, 19. Krajíček, 21. Marcinko, 27. Jank, 28. M. Kovařčík

Reklama