Hlavní obsah

Chomutov - Hradec Králové 3:2 PPChomutov má počtvrté za sebou dva body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Kukumberg 0 : 1
44. Pavlík 0 : 2
45. Šťovíček 1 : 2
53. Koblasa 2 : 2
65. Vondrka 3 : 2
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova ve 36. kole extraligy porazili Hradec Králové v prodloužení 3:2. Mountfield na ledě Pirátů prohospodařil dvougólové manko a přišlo ho to draho. V čase 64:57 rozhodl Michal Vondrka. Piráti vyhráli už šesté utkání z posledních sedmi a vybojovali počtvrté za sebou dva body. Mountfield nastoupil bez brankářské jedničky Patrika Rybára a po dvou domácích porážkách přidal třetí.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Chomutovský Ivan Huml (vpravo) a Filip Pavlík a brankář Jaroslav Pavelka z Hradce.

Článek

V první šanci duelu se ocitl Koblasa, jenž se i kvůli marodce v chomutovském kádru přesunul do první formace, ale z těsné blízkosti neskóroval. Na druhé straně trestuhodně přestřelil v samostatném úniku Bednář. Na konci úvodní třetiny měli Piráti značný tlak, avšak žádná střela za Pavelku, který nahradil zraněného Rybára, neprošla.

Hned v úvodu druhé části Bednář trefil v nabídnuté početní výhodě tyč, jež zachránila Lukeše. Krátce poté se fauly hostů i domácích protnuly, s koncem Vondrkova trestu se ocitl sám před bránou Kukumberg, který poslal Hradec Králové do vedení. Chomutov mohl odpovědět v následujících dvou přesilovkách, ale o druhou také přišel a skóre se neměnilo.

Ve 42. minutě dostal přihrávku za obranu Koukal, který rychlou střelou neuspěl, stejně dopadl při dorážce i Smoleňák. O chvíli později se však ranou z pravého kruhu prosadil Pavlík, na jehož zásah ale už po 36 vteřinách odpověděl Šťovíček střelou mezi betony - 1:2.

Po polovině třetího dějství měli Piráti možnost početní výhody, kterou po povedené souhře kolem brankoviště zakončil do prázdné branky Koblasa. V závěru základní hrací doby si svěřenci kouče Růžičky vytvořili tlak, který ale nezužitkovali, takže muselo rozhodnout prodloužení.

V nastaveném čase unikal Cingel, ale Huml jeho výpad čistě překazil. Tři vteřiny před koncem rozhodl s velkou dávkou štěstí Vondrka, jenž se poslední dotkl plachtícího kotouče.

Chomutov - 36. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - Mountfield Hradec Králové 3:2 po prodl. (0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 45. Šťovíček (Flemming), 53. Koblasa (Huml, Vondrka), 65. Vondrka (Dietz) - 28. Kukumberg (Jaroslav Bednář, Graňák), 44. F. Pavlík (Graňák, Zámorský). Rozhodčí: M. Petružálek, Kika - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3561.
Chomutov: Š. Lukeš - Valach, J. Mrázek, Flemming, Dietz, Slovák, Knot, Grman - J. Havel, Huml, Koblasa - Vondrka, Šťovíček, Sklenář - Chrpa, Smejkal, Poletín - Hlava, Chlouba, Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Hradec Králové: J. Pavelka - Pláněk, Vydarený, Zámorský, Cibulskis, Gregorc, Graňák, F. Pavlík - Köhler, Dragoun, Šimánek - Jaroslav Bednář, Džerinš, Cingel - M. Látal, Koukal, Smoleňák - Vopelka, Kukumberg, Zigo. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec