Hlavní obsah

Herní uvolněnost nám přinesla osm bodů. Ale bojujeme dál, říká trenér Růžička

Chomutov

Rozšířit současnou bilanci čtyř vítězných zápasů v řadě se pokusí hokejisté Chomutova i v pátečním extraligovém duelu na ledě Třince. V povánočním období od 26. prosince nasbírali osm bodů, po dvou shodně za výhry v prodloužení či po nájezdech.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Chomutova Vladimír Růžička.

Článek

„Jsme rádi, že nám to tam v závěrech utkání padá. Bojujeme dál," říká chomutovský trenér Vladimír Růžička před soubojem s Oceláři.

Piráti si ve zmíněné úspěšné sérii připsali skalpy lídra z Plzně i třetího Hradce Králové, vyhráli i severočeská derby v Liberci a v Litvínově. „Mužstvo se uvolnilo. Předtím jsme byli svázaní, nervózní, prohrávali jsme koncovky. Naopak v poslední době máme hodně dobré třetí třetiny. Dotáhli jsme to do prodloužení, kdy je hokej někdy i o štěstí, a pak urvali druhý bod. Je to rozdíl, než občas sbírat výsledky po bodu za porážku. Zvlášť při nynější vyrovnanosti v tabulce," uvažuje kouč.

Absence nabouraly elitní útoky

Cení si toho, že i v neúplné sestavě tým prokazuje vnitřní sílu a následně i hokejové dovednosti. „Některé vyhrané zápasy nás nastartovaly. Když se prohrává, hráči si nevěří, ale takhle je to mnohem lepší," kvituje Růžička zarputilost i herní projev svých svěřenců. A to minule chyběli z útočníků dlouhodobě zraněný Tomica, nemocní Růžička mladší, Skokan, nedohrál Skokan, mladý Lauko je na mistrovství světa dvacítek v USA, obránce Tomáš Dvořák se zranil v Litvínově.

„Absence nám nabouraly složení prvních dvou pětek. Uvidíme, kdy se budou kluci vracet do přípravy a do zápasů," dodal chomutovský trenér směrem k dalším kolům.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín