Hlavní obsah

Kometa platí dalších 40 tisíc za fanoušky, opět má navíc podmínečně uzavřený kotel

Praha

Hokejová Kometa Brno musí za chování svých příznivců v extraligových zápasech hraných na přelomu roku zaplatit 40 tisíc korun a na jedno utkání má podmínečně uzavřenou tribunu E svého stadiónu. V probíhající sezóně už byl úřadující mistr pokutován disciplinární komisí v souhrnné výši 120 tisíc korun.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Fanoušci Komety Brno odpalují ve svém sektoru pyrotechniku během zápasu v Pardubicích.

Článek

Ve druhé třetině utkání v Pardubicích (28. prosince) došlo v sektoru brněnských fanoušků k odpálení pyrotechniky, což prokázal videozáznam incidentu. Předseda disciplinárky Karel Holý za to Kometě udělil pětitisícovou pokutu.

Stejného prohřešku se příznivci Brna dopustili i o dva dny později po skončení duelu na ledě Vítkovic. Pyrotechnika byla požární hlídkou uhašena, třebaže se fanoušci hostů snažili jejímu přístupu do sektoru zabránit. Protože šlo o druhé podobné provinění v sezóně, přišel ze strany disciplinárky desetitisícový trest.

„Ve stejném zápase se dopustili fanoušci Komety přinejmenším sedmkrát opakovaného, hrubě vulgárního skandování na adresu soupeře a rozhodčích, v řadě případů bez jakékoli souvislosti s děním na ledové ploše," uvedl Holý s tím, že sáhl k dalšímu finančnímu postihu, tentokrát v pětitisícové výši.

Podruhé podmínečné uzavření brněnského kotle

Nejčetnější a nejzávažnější nesportovní chování ze strany fandů Brna pak přišlo ve středu v domácím střetnutí s Libercem. „Z videozáznamu je patrné, že k opakovanému, hrubě vulgárnímu skandování vůči soupeři a rozhodčím došlo přinejmenším desetkrát, přičemž pokřiky zahajovala v sektoru E osoba, vybavená zařízením k zesilování zvuku," zjistil Holý a při vynesení trestu ve výši 20 tisíc korun vzal v potaz, že fanoušci Komety fanoušci se uvedeného nesportovního chování dopustili v probíhající sezóně již posedmé.

Kromě pokuty Holý rozhodl i o uzavření tribuny E, brněnského kotle, na jedno soutěžní utkání. Trest uzavření tribuny byl podmínečně odložen na zkušební dobu jednoho měsíce, do 5. února.

Kometa byla za nesportovní chování fanoušků – vulgární skandování, použití pyrotechniky, případně s tím související nesplnění povinností pořadatelské služby – potrestána v probíhající sezóně již devětkrát, a to finančními pokutami v souhrnné výši 120 000 Kč a ve dvou případech podmínečným uzavřením části zimního stadiónu.

Platí i Pardubice, Zlín, Jihlava a Olomouc

Za chování fanoušků jsou však pokutovány i další kluby - Pardubice částkou 10 tisíc za opakované, hrubě vulgární skandování na adresu rozhodčích a vedení soutěže, kterého se jejich fanoušci dopustili ve středu v duelu s Olomoucí.

Stejnou částku musí uhradit i Zlín za použití zakázané pyrotechniky a následné incidenty v utkání v Třinci (30. prosince). „Pyrotechnika byla v sektoru hostujících fanoušků použita ve druhé třetině, přestože pořádající klub vyhodnotil ve spolupráci s policií zápas vzhledem k očekávanému příjezdu fotbalových ultras jako rizikový, čemuž odpovídala i bezpečnostní opatření. Pyrotechnika byla požární hlídkou a bezpečnostní službou uhašena, přičemž při zásahu došlo k potyčce a k vyvedení některých fanoušků hostujícího klubu z prostor zimního stadiónu," řekl Holý.

Deset tisíc platí za hrubě vulgární skandování příznivců na adresu rozhodčích a zasažení jednoho z nich vhozeným předmětem i Jihlava (středeční duel s Litvínovem). O pět tisíc chudší je pak Olomouc, a to kvůli hrubě vulgárnímu skandování na adresu Sparty.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice