Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 1:2Litvínov prohrál doma popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Svoboda 0 : 1
11. Helt 1 : 1
45. Rolinek 1 : 2
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté předposledního Litvínova podlehli ve 37. kole extraligy Pardubicím těsně 1:2 a prohráli tak před svými diváky pátý zápas v řadě. Vyrovnaný duel rozhodl ve 45. minutě útočník Tomáš Rolinek, Dynamo díky tomu bodovalo naplno podruhé za sebou.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Litvínova (zleva) Michal Trávníček a Karel Pilař a pardubický Sacha Treille.

Článek

Litvínovští fanoušci dali najevo svou nespokojenost s výkony a výsledky Vervy a na protest během prvních deseti minut tým kouče Radima Rulíka vůbec nepovzbuzovali.

První střelu na branku si připsal ve třetí minutě Rolinek, který prověřil Kantora střelou ze střední vzdálenosti. Na druhé straně zamířil zblízka Gerhát pouze do boční sítě. Další šanci měl z dorážky Lukeš, ale Kacetl svůj tým podržel, když zakročil betonem.

V 10. minutě šli hosté do vedení: Rolinek našel v přesilové hře čerstvou posilu z Brna Svobodu a ten se ukázal v nejlepším světle, když pohodlně otevřel gólový účet. Z vedení se však Pardubičtí radovali pouhých 35 vteřin - krásnou souhru Baránka s Hanzl úspěšně zakončil nádhernou střelou Helt. Pro litvínovského mladíka šlo o první extraligovou trefu ve druhém utkání kariéry mezi elitou.

Poté se vydal na útočný výlet Hunkes, Kacetl výborně zakročil. V 16. minutě Kubátovu ránu zastavila levá tyčka, diváci sice hlasitě pískali a dožadovali se uznání branky, ale z opakovaných záběrů rozhodčí potvrdili, že kotouč orazítkoval pouze brankovou konstrukci.

V 24. minutě se řítil sám na Kacetla Smolka, ovšem ani na dva pokusy nedokázal pardubického brankáře prověřit. Poté se opět připomněl Svoboda, tentokrát ale stálo při Litvínovských štěstí - Kantor se stačil rychle přemístit a zabránil tak takřka jisté brance.

Úvod závěrečné třetiny patřil hostům. Poulíček se řítil z pravého křídla, Kantor betonem vyrazil puk mimo tři tyče. Na druhé straně se vydal do úniku Jánský, když už si rovnal puk ke střele, přiřítil se jako tank ze strany Hrabal a čistým zákrokem ho sestřelil. Domácí útočník byl však těžce otřesen a zamířil do kabin.

Ve 45. minutě Pardubičtí opět dokázali využít početní výhodu. Kapitán Rolinek byl úplně sám u pravé tyčky a pohodlně poslal hosty znovu do vedení. Poté měl na hokejce třetí gól Políček, ale Kantor předvedl další výtečný zákrok. Hosté těsný náskok výtečnou defenzivou pohodlně hlídali a když domácím nevyšla ani hra bez brankáře, připsali si výhru Východočeši.

37. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Helt (M. Hanzl, Baránek) - 10. T. Svoboda (Rolinek, Trončinský), 45. Rolinek (Trončinský, T. Svoboda). Rozhodčí: Hribik, Souček - Gerát, D. Hynek. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:2. Diváci: 4123.
Litvínov: Kantor - Hunkes, Kubát, Sörvik, Baránek, K. Pilař, Z. Sklenička, Gula - Gerhát, V. Hübl, F. Lukeš - Jánský, M. Hanzl, Trávníček - Helt, Válek, Matoušek - Smolka, Havlíček, Dufek. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Mojžíš, Hrabal, Ščotka, Cardwell, Holland - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - T. Svoboda, Tomášek, S. Treille - J. Sýkora, Poulíček, Perret - M. Beran, Dušek, Bojko. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Reklama

Související témata: