Hlavní obsah

Máme pořád co zlepšovat, ví útočník Zohorna po páté extraligové výhře Komety v řadě

Osmasedmdesát vteřin před koncem základní hrací doby sice inkasovali od Plzně vyrovnávací gól na 2:2, ale pak byli brněnští hokejisté šikovnější při samostatných nájezdech a připsali si proti extraligovému lídrovi pátý triumf v řadě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brněnský útočník Hynek Zohorna (vpravo) dává gól. Zleva jsou brankář Plzně Miroslav Svoboda a jeho spoluhráč Peter Čerešňák.

Článek
Fotogalerie

„Byli jsme blízko tříbodové výhře, ale musím uznat, že Plzeňští skvěle bruslili a dobře nás napadali. Možná si nakonec bodík zasloužili," říká útočník Komety Hynek Zohorna, který v závěru druhé třetiny zajistil svému mužstvu v přesilovce šikovnou tečí vedení 2:1. „Na chvíli jsem se octl před soupeřovou brankou sám, měl jsem dost času vložit do Krejčíkovy střely hokejku," usmívá se.

Brňané mohli zápas rozhodnout už v prodloužení, v němž nevyužili přesilovku za špatné plzeňské střídání. „Skoro jsme v ní ani nevystřelili. Máme pořád co zlepšovat," dodává Zohorna sebekriticky.

V penaltovém rozstřelu se blýskl proměněným nájezdem brněnský mladík Tomáš Havránek. „Na konci řádné doby ani v nastaveném čase jsem už nehrál, a tak mě trochu překvapilo, že na mě trenéři ukázali. Byl jsem malinko nervózní. Naznačil jsem střelu a když si gólman Svoboda klekl, všiml jsem si malé dírky mezi jeho betony. Povedlo se mi ji trefit naprosto přesně," raduje se Havránek, který se svěřil, že si utkání notně užil. „Moc si cením, že jsem dostal příležitost v duelu s vedoucím celkem tabulky," prozrazuje.

Plzeňským se v poslední době příliš nedaří, z uplynulých šesti extraligových střetnutí zvítězili pouze v jednom. „Nedá se vyhrávat celou sezónu, ale věřím, že v neděli porazíme doma Liberec a vrátíme se zpátky na vítěznou vlnu," přeje si obránce David Sklenička.

Po zápase v Brně připustil, že má z výsledku smíšené pocity. „Je super, že se nám podařilo vyrovnat v power play těsně před koncem třetí třetiny. Gól na 2:2 jsme ovšem mohli vstřelit už dřív a v tom případě bychom možná odjížděli domů ještě spokojeněji," nevěděl Sklenička, zda se má těšit z jednobodového zisku.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice