Hlavní obsah

Kluci se radovali, tak jsem se přidal, culil se po vítězné trefě obránce Komety Bartejs

Napínavá bitva moravských soků doznala rozuzlení až 72 vteřin před koncem. Šestý extraligový triumf v řadě zařídil brněnským hokejistům v duelu s Olomoucí za bezgólového stavu dělovkou od modré čáry obránce Tomáš Bartejs.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Brna se radují, ilustrační snímek.

Článek

„Puk mi trochu odskočil, a tak jsem se soustředil především na to, abych netrefil protihráče přede mnou. Ani jsem neviděl, jak skončil v síti. Kluci se radovali, tak jsem přidal," culí se pětadvacetiletý bek, který poprvé v kariéře vstřelil v nejvyšší soutěži rozdílový gól. „To mě pochopitelně těší, ale mnohem důležitější je, že máme další tři body. Moc nám to teď nepadá, avšak zároveň v poslední době skoro vůbec neinkasujeme," libuje si Bartejs.

Olomoucký brankář Branislav Konrád tvrdí, že jeho rána původně směřovala vedle tyče. „Jenže puk smolně nohou tečoval některý z našich obránců. Už jsem na něj pak nedosáhl. Hůř jsme snad ani prohrát nemohli. Hrozná smůla," smutní. Porážka ho štvala o to víc, že herně měli Hanáci v poslední třetině navrch. „Šance jsme bohužel neproměnili. I jeden bodík z Brna by se nám moc hodil," má Konrád jasno.

Hned třikrát se octl ve výhodné střelecké příležitosti zkušený útočník Zbyněk Irgl, který by rád našel v Olomouci, kde hostuje z Třince, ztracené sebevědomí po nevydařené první polovině sezóny. „Bohužel jsem ani jednu z těch situací nevyřešil tak, abych skóroval. Přitom jsem se na ledě cítil dobře, oproti Třinci dostávám mnohem víc prostoru. Jenže když nedám gól, přijde práce celého mužstva vniveč," kál se Irgl. „Moc mě to mrzí, taková prohra hrozně bolí," svěřil se.

Ze souboje slovenských gólmanů tak vyšel vítězně domácí Marek Čiliak, který pochytal všech 27 olomouckých střel. „Tentokrát jsme se tolik netlačili před soupeřovu bránu, ale štěstíčko se k nám v závěru přiklonilo. Zaplaťpánbůh," oddechl si. „Braňo ovšem podal výborný výkon," pochválil Čiliak krajana a parťáka ze slovenského národního týmu.

Trenér Komety Kamil Pokorný připustil, že tentokrát nezvítězil lepší celek. „Získali jsme důležité tři body a Olomouci jsme tak odskočili. Přálo nám štěstí, které se naopak v některých předchozích střetnutích od nás odvrátilo. V poslední části jsme přežili několik hodně nepříjemných závěrů před naší brankou," uznal Pokorný, jehož mužstvo vytěžilo ze tří domácích zápasů v řadě před svými fandy osm bodů. Nyní naopak čeká Brňany série tří utkání venku. V pátek hrají v Litvínově, v neděli v Třinci a v úterý 16. ledna nastoupí k dohrávanému duelu ve Zlíně.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice