Hlavní obsah

Chomutov touží přeskočit Spartu. Pirátům se však postaví jejich bývalá hvězda

Chomutov

Nebývale velkou motivaci mají hokejisté Chomutova před úterní předehrávkou 39. kola extraligy na ledě pražské Sparty. V případě tříbodového zisku by Piráti poskočili ze současného desátého místa v tabulce až na sedmou příčku, která momentálně patří právě jejich nejbližšímu soupeři z hlavního města.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Vondrka z Chomutova během utkání na Spartě.

Článek

Oba celky dělí od sebe aktuálně jen dva body (Sparta 52, Chomutov 50). O vyrovnanosti svědčí i předchozí vzájemné zápasy v sezóně: 3:2 pro Spartu a 4:3 v prodloužení pro Chomutov. Dalším aspektem, který zvyšuje přitažlivost, jsou nedávné hráčské přesuny mezi oběma kluby: za Piráty nastupují ze Sparty hostující útočník Jiří Smejkal a obránce Tomáš Dvořák, který je ale zraněn. Naopak v brance Pražanů se zabydluje Ján Laco, nedávno ještě opora Chomutova.

Piráti prokazují týmového ducha, což ilustrovalo i gesto kapitána Michala Vondrky v zápase se Zlínem. Při power play soupeře postupoval na prázdnou branku Beranů společně s Romanem Chloubou, a třebaže mohl zakončovat, přihrál spoluhráči, který dal gól na 2:0. „Jeli jsme dva na nikoho a přišlo mi zbytečné, abych jen poslal puk do sítě. Chtěl jsem se o koncovku podělit a uvažoval jsem o tom, že mi Roman pošle puk ještě jednou zpátky a pak vstřelím branku. Roman skóroval a říkal, že příště mi to vrátí," usmíval se Vondrka.

Chomutovští i přes výhru dál bojují o uhájení pozice v desítce pro předkolo play off, tým našel oporu i v brankáři Lukešovi. „Jsme rádi, že Štěpán Lukeš chytá výborně. Díky němu jsme urvali proti Zlínu tři body. Hrajeme organizovaně a chceme v tom pokračovat," podotkl kapitán Pirátů.

Útočník Vladimír Růžička mladší se vrátil do sestavy po dvouzápasové absenci. „Jelikož jsem byl nemocný, tak trochu cítím, že následky onemocnění ještě dojíždějí, a tělo nebylo nic moc. Na ledě jsem to však čekal ještě horší. Radost z toho, že jsme doma vyhráli za tři body, ale převládá nad zdravotními neduhy. Taky musím pochválit Štěpána Lukeše za jeho výkony. Proti Zlínu dominoval ve vyrovnaném utkání, když jsme bránili těsný náskok," přemítal zkušený forvard.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.