Hlavní obsah

Karlovy Vary chtějí v jubilejní sezóně do play-off

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů by se rádi ve své jubilejní desáté extraligové sezóně konečně dočkali postupu do play-off. Energie získala po dvou zkušených hráčích do defenzivy i ofenzivy a při rozšíření účastníků vyřazovací části na deset doufá, že se konečně do bojů o titul podívá.

Článek

"Náš cíl je jednoduchý. Chceme skončit na pozici do desátého místa a pak se přes předkolo dostat do čtvrtfinále. Dostat se do šestého místa je velice náročné, i když našemu mužstvu věřím. Je tam hodně kandidátů a jsou většinou proti nám giganti," řekl generální manažer Energie Miroslav Vaněk na dnešní tiskové konferenci v Karlových Varech.

Západočeši ulovili zkušeného útočníka Vladimíra Machuldu ze švédské Luley a dalšího forvarda Davida Balázse, jenž po návratu z ruské Ufy přišel na hostování z Litvínova. Přišli i obránci Petr Mudroch z Pardubice nebo Jiří Hanzlík z Liberce. "S posílením v obraně jsme spokojeni. V útoku jsme sháněli produktivní hráče. Povedly se příchody Machuldy a Balázse, více nebylo kde brát. Ještě ale dotahujeme příchod jednoho útočníka," podotkl Vaněk.

S útočníky odešly i góly

Klub naopak opustili útočníci Jan Alinč (Krefeld), Slováci Andrej Nedorost (Malmö) a Ĺubomír Hurtaj (Slovan Bratislava), Zdeněk Pavelek (Třinec) nebo Pavel Selingr (Znojmo). Do Sparty odešla brankářská dvojka Petr Přikryl, jehož nahradil Lukáš Sáblík z Ústí nad Labem. V zadních řadách změnili působiště Petr Macholda (Frankfurt) či Jiří Polák (Martin). "S útočníky nám odešlo 36 gólů a bude pro Machuldu a Balázse velký úkol to nahradit," podotkl trenér Zdeněk Venera, který se při úzkém kádru děsí nějakých zranění.

Hlavní kouč si pochvaluje, že před startem sezony uzavřel čtyřletou smlouvu první brankář Lukáš Mensator a bude se moct plně soustředit na své výkony. Právě gólmani budou podle Karlovarských v sezoně hodně rozhodovat. "Přípravné ukázaly, že i Sáblík je kvalitní dvojka a podává dobré výkony," pochvaloval si Venera brankářský tandem. Spokojen je i s výkonností obranných řad. "Defenziva by měla patřit k nejlepším v extralize," dodal kouč.

Svou výkonností a výsledky chtějí zástupci Energie podpořit i plánovanou výstavbu multifunkční arény v Karlových Varech, která by byla důstojným extraligovým stánkem.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec