Hlavní obsah

Rulík odvolán, Litvínov povede Šlégr

Litvínov
Aktualizováno

Neuspokojivé výsledky, série porážek a předposlední místo v tabulce extraligy jsou důvodem, kvůli kterým byl v úterý odpoledne odvolán trenér litvínovských hokejistů Radim Rulík. Na návrh vedení klubu byl jmenován realizační tým, v jehož čele stane Jiří Šlégr, předseda představenstva klubu. Členy trenérského štábu budou dosavadní asistent Darek Stránský, někdejší dlouholetý hráč a kouč Ondřej Weissmann a bývalý obránce a trenér mládeže Radim Skuhrovec.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Radim Rulík skončil ve funkci hlavního kouče Litvínova.

Článek

„Věříme, že tato změna přinese týmu potřebný nový impuls a nastartuje ho do dalších zápasů," uvedl generální manažer klubu Robert Kysela. „Radimu Rulíkovi bych chtěl poděkovat, nejen za zisk mistrovského titulu v roce 2015. Odvedl v Litvínově za téměř čtyři a půl roku pro náš klub mnoho dobré práce," podotkl Kysela.

Weissmann má bohaté trenérské zkušenosti, poprvé působil u litvínovského „áčka" už v letech 1992-1995 jako asistent Ivana Hlinky a Josefa Beránka staršího, potom i Františka Vorlíčka. Weissmann pracoval i jako asistent u reprezentace po boku Ivana Hlinky (spolu s Radimem Rulíkem 2004) a Vladimíra Růžičky při titulu mistrů světa v roce 2005. Společně s koučem Růžičkou a dalším tehdejším asistentem Josefem Jandačem slavil i titul mistrů světa v roce 2010. Byl i u bronzu české reprezentace na ZOH 2006 jako asistent Aloise Hadamczika. Na klubové úrovni strávil řadu sezón na asistentském postu v pražské Slavii. U litvínovského „áčka" se naposledy objevil coby asistent právě nyní odvolaného Radima Rulíka v sezóně 2015/2016.

Nový trenérský štáb mužstvo poprvé povede v pátečním zápase 39. kola proti mistrovské Kometě Brno.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice