Hlavní obsah

První cíl? Porazit Kometu Brno, nastiňuje šéf střídačky Šlégr touhu Litvínova

Jako velkou výzvu bere olympijský vítěz z Nagana Jiří Šlégr svou novou roli šéfa realizačního týmu hokejistů Litvínova v extralize. Po odvolání hlavního trenéra Radima Rulíka přijal i z dosavadní pozice předsedy představenstva klubu zodpovědnost za výsledky a výkony mužstva ve zbývající části probíhající sezóny.

Foto: Josef Pešout, Právo

Jiří Šlégr je nově šéfem střídačky litvínovského klubu.

Článek

Celý trenérský štáb i litvínovské hráče čeká v nejbližších dnech ostrý test. V pátek hostí Verva obhájce mistrovského titulu Kometu Brno a hned v neděli lídra extraligové tabulky Škodu Plzeň. „Je to těžký dvojboj proti silným celkům, ale záleží na tom, jak se na zápasy připravíme. Nemůžeme hledět zrovna na skutečnost, jaké mužstvo do Litvínova právě přijíždí. Mám rád výzvy a tyto duely jimi jsou," uvedl Šlégr na klubovém webu.

Litvínovský šéf respektuje sílu soupeřů, ale zároveň věří svému týmu. „Pokud odevzdáme maximum, máme šanci porazit kohokoliv. Cítím, že kluci si uvědomují vážnost situace," uvažoval Šlégr.

Severočeši jsou na předposledním místě tabulky se čtyřbodovou ztrátou na dvanáctou příčku. „Nechci spekulovat, jestli bude naším cílem pouze záchrana, nebo zda se můžeme poohlížet po případném průniku do desítky pro předkolo play off. Osobně se dívám jen k pátečnímu kolu a k tomu, abychom porazili Kometu Brno. Prostě potřebujeme sbírat body, což je zásadní věc," má jasno Šlégr.

Tým trápí marodka

Litvínovský celek trápí marodka. „Je to nepříjemná záležitost. Na druhou stranu máme v klubu mladé hráče pod profesionálním kontraktem. A pokud dostávají šanci na ledě, je na nich, aby přesvědčili, jak se s tím dovedou poprat. Jako tým musíme spoléhat na bojovnost a věřit, se dá nepříznivý vývoj zvrátit," nastiňuje Šlégr záměry.

Šéf střídačky bude mít po svém boku dosavadního asistenta Darka Stránského a bývalého obránce Radima Skuhrovce. „Budu koordinovat naši činnost," upřesňuje Šlégr. Další člen trenérského týmu Ondřej Weissmann se bude podílet na tréninkové činnosti, ale nepůjde na střídačku. „Respektovali jsme jeho myšlenku, že při zápasech zůstane v hledišti a pak nám předá svoje poznatky. Vážíme si, že do toho jde s námi a dává taky takříkajíc hlavu na špalek," podotkl Šlégr.

V Litvínově tak začíná éra po Radimu Rulíkovi, který v klubu působil čtyři a půl roku a přivedl tým k mistrovskému titulu v extralize v dubnu 2015. Zažil s ním ale i baráž o udržení o rok později. Loni skončila Verva na pátém místě v tabulce po základní části a zahrála si čtvrtfinále play off.

„Bylo těžké se s Radimem rozloučit jako trenérem. Zanechal tady výraznou stopu," dodal Šlégr na adresu odvolaného kouče.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice