Hlavní obsah

Léčba Šlégrem nezabrala, Litvínov zase prohrál, Zlín zaskočil drtivým startem lídra z Plzně

lik, rjmSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Třince vyhráli ve 39. kole extraligy nad Mladou Boleslaví 5:1 a uťali sérii domácích neúspěchů proti Středočechům. Hradec Králové sice díky dvěma trefám Jaroslava Bednáře smazal manko 0:2 v derby s Pardubicemi, ale nakonec prohrál 2:3. Zlín na domácím ledě díky famóznímu nástupu, kdy vedl rychle 3:0, zvítězil nad Plzní 4:1. Premiéra na střídačce Litvínova nevyšla v roli hlavního trenéra Jiřímu Šlégrovi. Verva podlehla mistrovské Kometě 1:4. Olomouc doma prohrála s nováčkem z Jihlavy 2:3 v prodloužení a Liberec nestačil na Vítkovice 1:4. Zápas Sparty s Chomutovem (2:3) byl předehrán.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Litvínova se poprvé v extraligové sezóně předvedli pod vedením kouče Jiřího Šlégra - na domácím ledě hráli s Kometou Brno.

Článek

Mladá Boleslav je sice neoblíbeným soupeřem Třince, když Oceláři dvakrát v řadě proti Středočechům doma nebodovali, ale tentokrát bylo vše jinak. Do vedení šli sice Boleslavští už ve třetí minutě, kdy se v oslabení prosadil Urban. Jenže v prostřední dvacetiminutovce Třinec třemi zásahy zápas otočil. Oceláři žádné drama nepřipustili, do konce zápasu přidali další dva zásahy a slaví výhru 5:1.

Hradecký Bednář na všechno nestačil

Vyhecované derby bylo k vidění v Hradci Králové, kam zavítal oblastní rival z Pardubic. Ostrá bitva plná soubojů dlouho čekala na prvního střelce. Stal se jím devětatřicetiletý matador Petr Sýkora, když zaznamenal po přihrávce Trončinského svůj čtrnáctý gól v sezóně a Pardubice vedly. Nejspíš zaslouženě, jelikož už před první gólovou radostí dvakrát zazvonili na brankovou konstrukci.

Hosté se pak utrhli i na rozdíl dvou gólů, jenže vyhráno neměli. Pak totiž v rozmezí necelých dvou minut dvakrát úřadoval zkušený Jaroslav Bednář a vyrovnal. Hradečtí tak měli naději, že prodlouží svou sérii sedmi domácích vyhraných východočeských derby. Jenže nakonec slavili po trefě Duška Pardubičtí. Obrovskou překážkou byl pro Mountfield bývalý hradecký gólman Kacetl.

Olympijský vítěz Kometu nezastavil, mistr vyhrál sedmý zápas v řadě

Litvínov se zkusil odlepit k lepším zítřkům s novým trenérem - olympijským vítězem z Nagana Jiřím Šlégrem. Jenže ani tahle změna k úspěchu Severočechy nedovedla. Úřadující mistr - Kometa Brno - vedl už po první třetině o dvě branky, v závěrečné části pak dokonce i 4:0. Až pak se Šlégrův tým dostal alespoň ke korekci skóre.

Litvínov si tak připsal pátou porážku v řadě, na domácím ledě dokonce už šestou. Naopak Kometa se může pyšnit skvostnou sérií sedmi vítězství v řadě. Naštvaný může být trochu snad jen gólman Komety Čiliak. Kometa totiž před duelem v Litvínově dvakrát v řadě neinkasovala a i na ledě Vervy byla k čistému kontu blízko.

Ostrý zlínský start vyhnal z branky Indiána Svobodu

Lídr z Plzně prožil hororový start do utkání ve Zlíně. V čase 6:26 totiž prohrávali Indiáni už 0:3 a jejich brankář Svoboda přepustil místo mezi tyčemi náhradníku Hylákovi. Ten sice inkasoval už jen jednou, ale protože plzeňští střelci se prosadili až necelé tři minuty před koncem, připsal si Zlín cennou výhru. Hvězdou vítězů byl dvougólový střelec Roberts Bukarts.

Olomouc si doma na Jihlavu věřila, protože nováček venku nasbíral sedm porážek v řadě. Jenže na Hané vedl rychle po zásahu Hamilla. Domácí tým ještě před první sirénou srovnal a když Holec před polovinou zápasu vstřelil vedoucí gól Hanáků, zdálo se, že duel nabere očekávaný směr. Extraligový nováček to ale nezabalil a po zásahu Zemana si vynutil prodloužení, kde mu výhru vystřelil Žálčík.

Liberečtí Tygři si brousili zuby na Vítkovice, které jsou jejich oblíbeným protivníkem. Severočeši totiž vyhráli nad tímto sokem sedmkrát v řadě. Tentokrát však úřadoval v brance Vítkovic gólman Bartošák, jenž zlikvidoval 38 střeleckých pokusů Liberce a byl hlavní postavou vítězů. Liberec zkusil v závěru dlouhou hru bez gólmana, ale nebylo mu to nic platné. V 57. minutě za stavu 1:2 pojistil náskok hostů Dej a v poslední minutě pak ranou do prázdné klece pečetil vítkovické vítězství Květoň.

Zápasy 39. kola Tipsport extraligy
Třinec - Mladá Boleslav 5:1
Branky: 27. Vlach, 35. Kovařčík, 37. Svačina, 54. M. Růžička, 59. Dravecký - 3. Urban.
Hradec Králové - Pardubice 2:3
Branky: 48. a 49. Bednář - 36. P. Sýkora, 45. Marosz, 54. Dušek.
Litvínov - Brno 1:4
Branky: 50. Havlíček - 11. Krejčík, 19. Mallet, 50. Nečas, 59. Dočekal
Zlín - Plzeň 4:1
Branky: 1. Veselý, 6. Řezníček, 7. a 55. Roberts Bukarts - 58. Kratěna.
Olomouc - Jihlava 2:3 v prodloužení
Branky: 17. Burian, 28. Holec - 13. Hamill, 38. Zeman, 62. Žalčík.
Liberec - Vítkovice 1:4
Branky: 34. Kvapil - 31. Olesz, 35. Zdráhal, 57. Dej, 60. Květoň.
Předehráno: Sparta - Chomutov 2:3

Reklama