Hlavní obsah

Hokejový Třinec omladil kádr, ale neslevil z cílů

Přestože hokejový klub z Třince dá v nadcházející sezóně extraligy větší prostor odchovancům a mladým hráčům, nesnižuje sportovní cíle. Oceláři se chtějí probít do čtvrtfinále. "Předkolo play-off nám nepostačí. Chceme být v osmičce a dostat se tam pokud možno jednodušší cestou než vloni," prohlásil na tiskové konferenci generální ředitel klubu Evžen Delong.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Na play-off musí trenér Jiří Juřík dosáhnout i s kádrem, jehož věkový průměr šel v létě znovu dolů. Třinec se vydal cestou omlazování. "Práce s mládeží je u nás už delší dobu velmi dobrá. Uzavřením soutěže nastal prostor, aby odchovanci dostali šanci ve větší míře a také v dalších letech se do áčka dostávali v co největším počtu," uvedl sportovní ředitel Pavel Marek.

Symbolem nastupující generace se má stát nadaný útočník Jan Daneček, který se vrátil ze zámořské juniorské soutěže v mužstvu Shawinigan Cataracters. Kouč Juřík si v přípravě nemohl vynachválit ani výkony mladého polského forvarda Marcina Kolusze, který hostoval v Nowém Targu. "Ze všech mladých se jevili nejlépe. Mohli by se prosadit," podotkl Juřík. Na příležitost čekají i brankář Štefan Žigárdy (Olomouc) a útočník Jan Steber (Pensacola Ice Pilots).

Odešli někteří ostřílení útočníci

Zvýšit produktivitu mužstva musejí ale hlavně zkušenější hráči. Třinec proto angažoval pardubickou dvojici Tomaž Razingar - Lubomír Korhoň a pár dnů před startem soutěže i slovenského reprezentanta Miroslava Zálešáka. "Podepsali jsme s ním smlouvu na celou sezónu s klauzulí, že v případě nabídky ze Švédska může odejít. Zatím se tam ale s žádným klubem nedohodl, proto je možné, že u nás vydrží do konce," řekl Delong.

Oceláři se naopak po klíčovém zadákovi Jiřím Hunkesovi (Rauma) následně rozloučili také s několika ostřílenými útočníky. Pavel Janků zamířil do Ústí nad Labem, Slovák Rudolf Huna do Duisburgu, Peter Fabuš se přesunul do Plzně, Martin Paroulek zakotvil v Mladé Boleslavi a nový klub shání i Ivan Padělek.

"Je to kvalitní hráč s výbornými povahovými vlastnostmi, ale my jsme došli k závěru, že nemá cenu ho držet, když se nedostane do prvních dvou útoků. Musíme si nechat místo pro mladé hráče," řekl Marek.

Tentokrát zachytit začátek

Tým se maximálně soustředí na to, aby zachytil začátek sezóny. Před rokem mu úvod nevyšel a bodovou ztrátu doháněl až do posledního kola základní části. Play-off si nakonec zahrál. "Ale tak hektickou sezónu bychom nemuseli opakovat," prohlásil Delong.

Trenérům sice dělala v posledních týdnech starost virová epidemie v kabině, ale ta ustoupila v pravý čas. "Vypadá to, že jsme ji eliminovali. Před začátkem ligy jsme stoprocentně připraveni," doplnil Juřík.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice