Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Jihlava 3:2 SNMladá Boleslav udolala Jihlavu po nájezdech, rozhodl Žejdl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Čachotský 0 : 1
31. Orsava 1 : 1
39. Valský 2 : 1
53. Hlinka 2 : 2
65. Žejdl (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi udolali ve 40. kole extraligy Jihlavu 3:2 po samostatných nájezdech a doma nad Duklou vyhráli podeváté v řadě. Většina z těchto utkání však byla součástí první ligy. Zápas rozhodl útočník Lukáš Žejdl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jihlavský útočník Tomáš Čachotský před gólmanem Mladé Boleslavi Maxwellem.

Článek

Ani jeden z týmů neprožívá aktuálně vydařené období a na hře to bylo znát. Domácí chtěli začít aktivně, výraznější tlak se jim však vytvořit nepodařilo. Ve třetí minutě vyzkoušel pozornost brankáře Voldena Klepiš, otevřít skóre ale nedokázal.

Dukla byla v první třetině výrazně střelecky aktivnější a Maxwell si připsal 16 zákroků, stejně jako jeho norský protějšek však neinkasoval. Ustál i akce při dvou jihlavských přesilovkách, kde byli blízko ke skórování Dostálek a Hamill. Při Němečkově vyloučení prověřil Voldena po přečíslení Pabiška, domácí však do vedení neposunul.

V samotném závěru první třetině z brejku zahrozil obránce De La Rose, Maxwell byl ale připravený. Ve 27. minutě už však hosté vedli. Krátce po skončení přesilové hry zpoza branky vybruslil Čachotský a trefil se přesně pod horní tyč.

Až inkasovaný gól domácí probudil. Středočeši zvýšili agresivitu, začali dohrávat souboje a soupeře dostali pod tlak. A v polovině utkání se jim podařilo i vyrovnat, když Voldena překonal nejlepší střelec Mladé Boleslavi Orsava a připsal si 17. gól v sezoně. Domácí pokračovali v aktivitě a ve 39. minutě se dostali do vedení, když se v přesilové hře prosadil Valský.

Následná přestávka ale Bruslaře opět utlumila a Diviš nebo Hamill měli šance na srovnání stavu. Při vyloučení Zemana mohli domácí uklidnit Musil či Klepiš, Voldena však nepřekonali. A hosté následně vyrovnali. Po samostatné akce se prosadil Hlinka. Když se poté v 58. minutě i díky ataku protihráčů neprosadil Procházka, muselo se utkání prodlužovat.

V nastavené pětiminutovce mohl zápas rozhodnout hostující Dostálek, následně Dukla hrála přesilovou hru. Tvrdou střelu Stříteského ale Maxwell vyrazil, jeho protějšek si následně poradil s brejkem Pabišky. Vítěze tak určily samostatné nájezdy, ve kterých byli domácí úspěšnější. Voldena, jehož od třetího nájezdu nahradil Škarek, překonali Orsava ze Žejdlem, Maxwella pouze Žálčík.

BK Mladá Boleslav - HC Dukla Jihlava 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 31. Orsava (Valský, Kotvan), 39. Valský (Eminger, Pacovský), rozhodující nájezd Žejdl - 27. Čachotský (Šidlík), 53. M. Hlinka (Rabbit, Bryhnisveen). Rozhodčí: Hejduk, M. Sýkora - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 3397.
Mladá Boleslav: Maxwell - Říha, Jan Hanzlík, Eminger, Němeček, Dlapa, Kotvan - Valský, Žejdl, Orsava - Kousal, P. Musil, Klepiš - Lenc, Holík, Pacovský - M. Procházka, Urban, Pabiška. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.
Jihlava: Volden (od 3. série nájezdů Škarek) - Suchánek, D. Kajínek, Bryhnisveen, Stříteský, De La Rose, Šidlík, Váňa - Čachotský, Hamill, A. Zeman - Dostálek, Skořepa, Jiránek - Rabbit, M. Hlinka, Anděl - Žálčík, R. Hubáček, Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Reklama