Hlavní obsah

Hokejisté Karlových Varů doma opět pokořili Liberec

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů potvrdili, že se jim doma proti Liberci daří a vstoupili do nového ročníku extraligy výhrou nad Bílými Tygry 3:1. Energie tak ještě před vlastním publikem nikdy nevyšla v nejvyšší soutěži s ambiciózním severočeským klubu bodově naprázdno a dokonce pošesté za sebou vyhrála.

Článek

Jako první musel řešit vážnější střelu liberecký gólman Hnilička, jehož ve 4. minutě vyzkoušel Tvrdek. Potom hráli domácí přesilovku, ale v oslabení po úniku se Šachlem prověřil domácího gólmana Mensatora Pletka. Na druhé straně spálil velkou šanci Dvořák, který se pak snažil ještě překvapit Hniličku. V závěru úvodního dějství byl v šanci sražen Krstevem Pech, ale i třetí přesilovka domácích zůstala nevyužita.

Potom putovali pětkrát na trestnou lavici karlovarští hráči a v polovině utkání tak měl Liberec dvě minuty výhodu přesilovky pěti proti třem. Domácí se ale ubránili a naopak Kumstát poslal do úniku z trestné lavice se vracejícího Hanzlíka, který s přehledem otevřel skóre. V 36. minutě navíc Energie potrestala hne do sedmi vteřinách Pletkův faul a Kraft zvýšil. Potom zasáhl úspěšně Mensator proti Tomajkovi a neprosadil se ani Čermák.

V úvodu závěrečné třetiny kryl Hnilička Řezníčkovu tvrdou ránu a v 45. minutě se dočkali i hosté, když Plodek využil přesilovou hru. Hosté ještě zvýšili aktivitu, ovšem nic z náporu nevytěžili. Domácím se pak naskytla 40 vteřin trvající výhoda pěti proti třem, ale vedení nepojistili. To se povedlo až 44 sekund před závěrečnou sirénou, kdy kapitán Skuhravý při power play Liberce definitivně rozhodl.

Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 32. Jiří Hanzlík (Kumstát), 36. Kraft (Machulda), 60. Skuhravý (Kumstát) - 45. Plodek (S. Procházka). Rozhodčí: Turčan - Pouzar, Bádal. Vyloučení: 10:10, navíc Balázs - Žabka oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3100.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Řezníček, Mudroch, Duben, Kloz, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Balázs - Machulda, Kraft, Skladaný - Dvořák, Milan Procházka, Košťál - Tvrdek, Pech, Zaťovič. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Liberec: Hnilička - Moravec, Jiruš, Žabka, Kočí, Krstev, Zíb, Hlavačka, Rýgl - Vaic, Podkonický, Tomajko - Čermák, Šachl, Pletka - S. Procházka, Plodek, Pabiška - Klimenta, Vampola, Víšek. Trenéři: Paleček, Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice