Hlavní obsah

Sparta rozšiřuje trenérský tým! Přichází muž se zlatem ze seniorského i juniorského MS

Praha

Bez hokeje dlouho nezůstal. Pouhých devět dnů poté, co byl odvolán z funkce hlavního trenéra extraligového Litvínova, se stal Radim Rulík novou posilou realizačního týmu pražské Sparty. Na střídačce tak doplní Františka Výborného a jeho asistenty Jaroslava Nedvěda a Martina Janečka. Zápasovou premiéru v tomto složení si kvartet odbyde v pátek na ledě Jihlavy.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Radim Rulík se stal novou posilou trenérského týmu pražské Sparty.

Článek

„Ozval se mi Franta Výborný, jestli bych neměl chuť rozšířit trenérský tým na Spartě. Neměl jsem v tu chvíli ještě v Litvínově vyřešené ukončení smlouvy, takže nejdřív muselo dojít k této dohodě, což se stalo, a pak jsem mohl řešit Spartu," uvedl dvaapadesátiletý Rulík pro oficiální sparťanské stránky.

Pro Rulíka nebude působení na sparťanské střídačce novinkou, Pražany totiž vedl už v sezóně 2010/11 jako asistent Miloše Hořavy. Od té doby vedl v KHL Lev Poprad, ve slovenské nejvyšší soutěži Košice a druholigový Sokolov. V říjnu 2013 pak převzal Litvínov, který v roce 2015 dovedl k jeho historicky premiérovému mistrovskému titulu. Minulý týden pak byl od litvínovského mužstva kvůli neuspokojivým výsledkům odvolán.

„Chuť přijít k Frantovi (Výbornému) a rozšířit tým jsem samozřejmě měl. Proto jsem tady a moc se na práci pro Spartu těším. Sparta má mužstvo, které je respektované a má obrovský potenciál. Sledoval jsem ji samozřejmě jako soupeře a v posledních dnech i velmi podrobně jako neutrální pozorovatel," tvrdí Rulík.

S Výborným vytvoří rovnocennou dvojici

S Výborným, který na konci října ve Spartě nahradil odvolaného Jiřího Kalouse, vytvoří rovnocennou trenérskou dvojici. „Byl jsem z dřívějšího působení zvyklý na tenhle režim třeba s Mariánem Jelínkem a jsem rád, že Radim přichází do Sparty a bude tu pracovat s námi," František Výborný.

Sparta v započaté závěrečné čtvrtině základní části bojuje o postup do předkola play off, aktuálně má z devátého místa na jedenáctou Mladou Boleslav čtyřbodový náskok.

„Kdybych si myslel, že tady je nějakým způsobem nezdravé mužstvo nebo prostředí, tak bych sem nešel. Myslím si, že tým rozhodně špatný není. Musíme se pokusit společnými silami zapracovat na tom, aby se výkony mužstva stabilizovaly a nepřicházely výkyvy, které tým sráží," vytyčil si cíl zkušený stratég, který byl jako asistent Jaroslava Holíka u posledních dvou českých zlat z juniorských světových šampionátů (2000 a 2001) a zlatou medaili získal i na seniorském MS v roce 2005 jako asistent Vladimíra Růžičky.

Reklama

Související témata: