Hlavní obsah

Hradec ukončil brněnskou sérii, Plzeň udolala Oceláře, Boleslav obrala Piráty, Sparta skolila Jihlavu

lik, vapSport.cz
Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga měla v pátek na programu kompletní 41. kolo. V boji o druhé místo Mountfield zvítězil 4:3 v prodloužení na ledě mistrovské Komety, jejíž série výher se zastavila na čísle devět. Lídr z Plzně udolal třinecké Oceláře 2:1. Na ledě poslední Jihlavy se představila Sparta a vyhrála 4:2, Chomutov podlehl Mladé Boleslavi 0:1, Vítkovice zvítězily nad Olomoucí 5:2, Liberečtí porazili Litvínov 5:1 a Pardubice zaváhaly se Zlínem (2:3).

Foto: Kubeš Slavomír, ČTK

Chomutovský brankář Štěpán Lukeš inkasuje jediný gól od Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Série devíti výher Brna skončila v boji o druhé místo s Mountfieldem. Dva góly a asistenci si za hosty z Hradce připsal Andris Džerinš. Naději na výhru domácích alespoň v prodloužení na konci normální hrací doby zachraňoval vyrovnávacím gólem Martin Nečas (v čase 59:50 krátce po neproměněném nájezdu Martina Erata), ale slovinský olympionik Blaž Gregorc v přídavku zařídil výhru Východočechů. Ti jsou druzí, Kometa klesla na čtvrtou pozici za Vítkovice.

Vedoucí Plzeň vyhrála čtvrtý z posledních pěti zápasů, ve 32. minutě rozhodl o těsné výhře Jakub Pour. Oceláři sice brzy vedli, ale domácí stačili ještě během první třetiny vyrovnat a přes převahu hostů ve druhé části se prosadil domácí osmnáctiletý útočník. Hosté, kteří v úterý vypadli v semifinále Ligy mistrů, prohráli v domácí soutěži podruhé za sebou.

Vítkovičtí zápas s Olomoucí za stavu 2:2 rozhodli třemi góly ve druhé části. Doma vyhráli osmý z posledních devíti zápasů. Olomouc venku potřetí za sebou nebodovala.

V souboji týmů z hrany účasti v předkole play off uspěla jedenáctá Mladá Boleslav a ztrácí na desátý Chomutov už jen jediný bod. Jedinou branku vstřelil ve druhé minutě Oldrich Kotvan, Brandon Maxwel udržel třetí nulu v sezóně. Hosté ukončili nemilou venkovní sérii, když prohráli osmkrát za sebou.

Sparta se představila poprvé s novou trenérskou posilou - Radimem Rulíkem, který doplnil Františka Výborného. A potvrdila vzestup. Pražané po sérii tří proher uspěli podruhé za sebou, Jan Buchtele coby posila ze Slovanu Bratislava dal gól a na dva přihrál.

Pardubické Dynamo dotáhlo dvoubrankovou ztrátu a vypadalo to, že zaboduje pošesté v řadě, ale v 54. minutě rozhodl zlínský obránce Jakub Ferenc. Berani před svým soupeřem uhájili sedmou pozici v tabulce.

Bílí Tygři zabrali po třech zápasech bez bodu a po úterním vyřazení v semifinále Ligy mistrů s Växjö. V tabulce předposlední Litvínov nadále tone v bídě. Prohrál posedmé za sebou a nový šéf litvínovské střídačky Jiří Šlégr, který nahradil odvolaného Radima Rulíka, ani na třetí pokus s týmem nedosáhl na bodový zisk.

Zápasy 41. kola Tipsport extraligy
Chomutov - Mladá Boleslav 0:1
Branka: 2. Kotvan
Jihlava - Sparta 2:4
Branky: 33. Anděl, 37. Čachotský - 4. Pech, 7. Vrána, 17. Mikuš, 29. Buchtele
Vítkovice - Olomouc 5:2
Branky: 10. Hrbas, 17. Zdráhal, 31. Klok, 38. Trška, 40. Olesz - 10. Mráz, 18. Eberle
Brno - Hradec Králové 3:4 v prodloužení
Branky: 12. Malec, 43. Zaťovič, 60. Nečas - 11. a 45. Džerinš, 42. Cingel, 64. Gregorc
Liberec - Litvínov 5:1
Branky: 28. a 43. Jašek, 38. Redenbach, 54. Šmíd, 57. Pyrochta - 56. Hübl
Pardubice - Zlín 2:3
Branky: 35. Tomášek, 53. Marosz - 10. Šťastný, 25. Sedlášek, 54. Ferenc
Plzeň - Třinec 2:1
Branky: 10. Mertl, 36. Pour - 3. Růžička

.

Reklama