Hlavní obsah

Kanadský útočník Komety pyká! Za sestřelení Pacovského má stopku i pokutu

Praha

Hokejový útočník brněnské Komety Alexandre Mallet obdržel od disciplinární komise extraligy zákaz startu v jednom soutěžním utkání a pokutu deset procent z měsíčního platu za faul na mladoboleslavského forvarda Dominika Pacovského v nedělním 42. kole.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kanadský útočník Komety Alexandre Mallet.

Článek

Kanaďan Mallet zasáhl v polovině třetí třetiny Pacovského nevybíravým způsobem do oblasti hlavy či krku a rozhodčí Lacina s Hejdukem mu udělili větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za napadení.

„Zákrok byl veden z boku na protihráče, který krátce před tím odehrál kotouč. Vzhledem k situaci, která střetu předcházela, měl Pacovský minimální šanci, aby se zákroku vedenému se značnou razancí a ze zákrytu za spoluhráčem mohl bránit. Z dostupných záběrů není jednoznačně prokazatelné, zda při střetu došlo k zásahu hlavy nebo krku, zákrok byl nicméně veden značně bezohledně a mohl ohrozit zdraví protihráče," usoudil předseda disciplinárky Karel Holý.

Ten při vynesení trestu přihlédl k faktu, že Mallet byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a zároveň k tomu, že Pacovský neutrpěl zranění hlavy a utkání dohrál.

Kometa se tak bez svého útočníka bude muset obejít v úterním utkání v Liberci.

Reklama