Hlavní obsah

Fiala: Takové vzepětí už Sparta nezopakuje

PRAHA

Dramatickou přestřelku viděli v úterý diváci v pražské T-Mobile aréně. Domácí Sparta s Litvínovem prohrávala už 1:5, drtivým závěrem ale dokázala vyrovnat. Přesto prohrála, hostům výhru 6:5 po samostatných nájezdech zařídil kapitán Robert Reichel. "Takové vzepětí už ani Sparta nemusí zopakovat. Naopak my takový kolaps snad už také nepředvedeme," říkal po zápase litvínovský asistent Petr Fiala.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Zklamání útočníka Sparty Jana Hlaváče po prohře s Litvínovem.

Článek

Litvínov nejel na Spartu v roli favorita, přesto do 53. minuty taktickým výkonem nepustil domácí téměř k ničemu. "Před utkáním bychom dva body brali. Ale už to vypadalo, že si odvezeme tři body po vynikajícím výkonu. Závěr nám nevyšel, předvedli jsme hodně taktických chyb. Soupeř nás přetlačil a vyrovnal. Divákům se to ovšem mohlo líbit," řekl na pozápasové tiskové konferenci Petr Fiala.

Ztratit čtyřbrankový náskok a inkasovat čtyři góly v závěrečné fázi se obvykle v extralize nestává. "Věřím, že hráči příště odehrají závěr taktičtěji. Měli jsme na konci také hodně vyloučených, příště se toho musíme vyvarovat. Ale takové vzepětí už ani Sparta nemusí zopakovat. Naopak my takový kolaps snad už také nepředvedeme," doufá Fiala.

Spokojenost jen se závěrem

Částečně spokojený byl i trenér Sparty František Výborný. Mistr sice po propadáku v minulém kole ve Vsetíně vybojoval alespoň bod, přesto po většinu utkání nemohl zdolat obranný litvínovský val. "Můžeme být spokojení jen se závěrem. Doufám, že mužstvo to nakopne a hráči začnou znovu hrát. Za závěr si mužstvo zaslouží absolutorium, bod je pro nás hodně cenný. I takový zápas jako dnes se dá otočit během pár minut, i když to nebývá každý den," uvedl zkušený lodivod.

Sparta stejně jako ve Vsetíně inkasovala v oslabení, znovu jako v sobotu třikrát. "To ani radši nebudu komentovat. Jsme hrozně nedůrazní před vlastní brankou a musíme na tom pracovat," řekl na dotaz Sport.cz Výborný.

Slabý výkon na ledě loni nejhoršího týmu soutěže mistra poznamenal. "Litvínov přijel velice sebevědomý, první třetinu jsme pod dojmem utkání ve Vsetíně byli pod dekou. Nepochopili jsme, že musíme hlavně přesilovky hrát jednoduše. Až v závěru jsme to zlepšili a z toho se musíme poučit do dalších utkání," upozornil trenér Sparty.

Reklama

Související témata: